Példaként szolgálnak a nemzedékek előtt az idősek Hernádkakon

Akt.:
Újvári Marika produkciója nagy sikert aratott
Újvári Marika produkciója nagy sikert aratott - © Fotó: SFL
Hernádkak – Az idősek napján bejelentéssel is élt a polgármester.

Jó hangulatú programokkal, vacsorának is beillő uzsonnával köszöntötték Hernádkak szépkorú lakosságát a közelgő idősek világnapja alkalmából.

Koncz Ferenc országgyűlési képviselő megjegyezte köszöntőjében, hogy a szép kort megért emberek nagy része rengeteg nehézségen esett át, kivették részüket az élet jó és keservesebb oldalából, tapasztalataik tanulságként, egyben példaként szolgálnak a jelenlegi és a következő nemzedékek előtt. Érdemként jelölte meg azokat az eseményeket, történéseket, amelyeket a ma már nyugdíjas éveiket töltők munkája eredményezett, amelyektől rangot kapott Hernádkak is. Hangsúlyozta: Hajdú Jánossal – mint más települések vezetőivel – azon fáradoznak, hogy jól élhető helyeket teremtsenek, a családtagok ne távolodjanak, hanem közeledjenek egymáshoz.

Erre az utóbbi mondatra erősített rá köszöntőjében Hajdú János. Elmondta, hogy Hernádkak egy tízhektáros ipari park építését-fejlesztését tűzte ki célul.

– Reményeink szerint olyan vállalkozások és cégek települnek majd ide, amelyek jó színvonalú bérezést biztosítanak az itt élőknek. Az idősek gyermekeinek, unokáinak nem kell majd távolabbi vidékekre menniük a jó élet reményéért, együtt maradhatnak a családok – mondta Hajdú János.

Táncra perdültek

A település vezetése – ajándékként – ötezer forintos támogatásban részesítette azt a kétszáznegyven személyt, akik már betöltötték vagy ebben az évben töltik be hatvanadik élet­évüket. A fergeteges hangulat kialakulását mások mellett Újvári Marika és partnere biztosította, nóta- és operettcsokrai, táncra invitálása nem kerülhette el a református lelkészt, a polgármester feleségét, sőt magát az országgyűlési képviselőt sem, hogy a szépkorúakról már ne is beszéljünk.

ÉM-SFL


Jól szórakoztak az idősek
Keresztéte - Büttös, Kány, Keresztéte és Krasznokvajda önkormányzatai közösen rendezték meg az Idősek napját Keresztétén augusztus végén. A négy település időskorú lakosait köszöntötték és látták vendégül. A meghívottakat színvonalas kulturális műsor és finom ételek várták. Jót ...