Pelczné Gáll Ildikó: a szocialisták programja semmire sem jó

A szocialisták számtalan programot beharangoztak már, amelynek egy része hazugságra épült, a másik része soha nem valósult meg, vagy ha igen, akkor annál nagyobb bajt okozott. A mostani program se kivétel az eddigiek sorában: nem ad választ, illetve nem jó semmire – mondta Pelczné Gáll Ildikó szombati sajtótájékoztatóján.

A Fidesz alelnöke szerint az elmúlt 8 év elhibázott gazdaságpolitikája mély szociális és gazdasági válságba sodorta az országot, már-már a csõd szélére került. A reálkeresetek a visegrádi országok közül egyedül Magyarországon csökkentek tavaly, átlagosan 2,4 százalékkal. A munkanélküliek száma egyetlen hónap alatt 48 ezer 500-zal nõtt, ezzel jelenleg több mint 650 ezer állástalan ember van az országban – mondta.

A kormány gazdaságpolitikája nem kezeli, hanem mélyíti a válságot, ellehetetleníti a vállalkozásokat és a családokat. Ebbõl is látszik, hogy a megszorító intézkedések feleslegesek, illetve felelõtlenek voltak – közölte a politikus. A Fidesz szerint ezért változásra van szükség, amire nem kell sokáig várni. Egy korszak vége közeledik, amely után Magyarország végre fellélegezhet, és elindulhat a változás útján – fogalmazott Pelczné Gáll Ildikó.Sporthírek