boon-sportoldal

2010.09.17. 19:28

SM: Halálra voltak ítélve

<p>Idei utolsó hazai meccse előtt áll a lengyel ligában a Speedway Miskolc salakmotor csapata.</p>

A salakmotoros lengyel I. liga rájátszásának utolsóelőtti fordulójában, az alsóház 5. játéknapján, a versenykiírás szerint vasárnap 16 órától utolsó hazai meccsét játssza a Speedway Miskolc együttes. Miskolcon, a népkerti sportpályán a GTZ Grudziadz lesz a narancsosok ellenfele. Az a lengyel együttes, amelyik az alapszakasz végén csak hajszállal maradt le a felsőházról, és hetek óta biztos bennmaradónak számít. Nem így a Speedway Miskolc gárdája, akik a múlt heti hazai vereségükkel ,,bebiztosították" kiesésüket. Egy tisztán magyar versenyzőkből álló csapattal.

– A kiforgatott mondás, a vesztes csapaton ne változtass-elv alapján, ugyanazt az összetételű csapatot neveztük, amelyik a múlt hét végén a Népkertben motorozott – mondta Jacsó Tibor, a Speedway Miskolc elnöke. – Tisztességgel szeretnénk végigjátszani az idényt, a lehető legkisebb költségekbe verve magunkat a szezon hajrájában, ezért nem változtatunk az előző heti együttesen.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a Magosi, Tabaka, Nagy R., Bencze, Tihanyi, Kovács R. és Szilágyi összetételű miskolci gárda fellépése várható. És bár a tabellán a két csapat között nagy a különbség, Jacsó Tibor szerint nem biztos, hogy ez látszani fog a pályán.

– Lengyel internetes portálokról tudjuk, hogy a grudziadzi klub is komoly bajban van, és elképzelhető, hogy a spórolást választva nem a legjobbjaikkal tervezik a kiállást ellenünk – mondta a miskolci klub első embere. – Szóval, nem csak mi járunk ebben a cipőben, és nem pusztán a mostani ellenfelünk, hanem más klubok is, de az, hogy a gazdasági válság begyűrűzött, leért a lengyel salakmotorsport I. ligájába is, minket nem vigasztal, ettől nekünk még nem fordul jobbra a sorsunk. Most ott tartunk, hogy két meccsünk van hátra, ezeket szeretnénk tisztességgel letudni, hogy az I. ligás korszakunkat lezárhassuk. Úgy vélem, hogy csapatunk az év elejétől halálra volt ítélve, az ígérgetések demoralizálták a versenyzőket, és a több év alatt felépített munkánk gyakorlatilag tönkrement. A lengyel ligás szereplésünk után hátra van még a BEK-döntő, aztán új helyzet, másfajta helyzet lesz, és reményeink szerint rövid időn belül kiderül majd, hogy változik-e a sportfinanszírozási rendszer Miskolcon, hogy szükség van-e erre a tradicionális sportágra.

Jacsó Tibortól azt is megkérdeztük, hogy mi lett a nevezési díj második részletének befizetésével, ugyanis egy hete azon félelmének adott hangot a sportvezető, hogy a négyezer eurós összeg be nem fizetése miatt esetleg felfüggesztheti a Speedway Miskolc versenyzési jogát a lengyel I. liga szervezője, a Lengyel Motorsport Szövetség.

– Sajnos, a pénzösszeg befizetésének halasztásával kapcsolatos kérésünket nem akceptálta a lengyel szövetség, szerdáig kellett volna átutalnunk ezt a tételt – mondta Jacsó Tibor. – Csak az egynegyedét sikerült nagy nehezen összekaparni, de összességében a múlt heti helyzet változatlan, pénteken kora délután fog kiderülni, hogy szankcionálja-e a mulasztásunkat a sorozat szervezője. Remélem nem, vagy ha mégis, akkor lesz annyi szerencsénk, hogy esetleg a rossz időjárás miatt másik játéknapra tudjuk áttenni az összecsapást. Az egyébként nem kérdés, hogy minden tartozásunkat ki kell, hogy fizessük, úgy a Lengyel Motorsport Szövetség, mint a versenyzők felé. Mert csak az esetben vagyunk szívesen látott vendégek a sorozatban, ellenkező esetben esélyünk sincs arra, hogy valaha is visszavegyenek minket, márpedig mi nem az egész sorozattól akarunk búcsúzni, hanem csak az I. ligától!


A 3. fordulóból bepótolt, még nem közölt mérkőzések eredményei:

Felsőház:
Lotos Marma Hadykówka Rzeszów – Lotos Wybrzeze Gdansk 68-22

Alsóház:
GTZ Grudziadz – RKM ROW Rybnik 48-42


A salakmotoros lengyel I. liga állása

Felsőház, az 1-4. helyért
   m gy d v mpk mp bp öp
 1. Marma Hadykówka Rzeszów 10 6 1 3 +105 13 2 16
 2. Lotos Wybrzeże Gdańsk 10 5 - 5 -83 10 2 12
 3. Lokomotiv Daugavpils 10 3 2 5 +31 8 2 10
 4. Start Gniezno 10 4 1 5 -53 9 1 10
Alsójház, az 5-8. helyért
   m gy d v mpk mp bp öp
 5. GTŻ Grudziądz 10 8 - 2 +157 16 3 19
 6. PSŻ Lechma Poznań 10 6 - 4 +94 12 2 15
 7. RKM ROW Rybnik 10 5 - 5 +4 2 1 2
 8. Speedway Miskolc 10 1 - 8 -249 2 0 2

m: meccsszám; gy: győzelem, d: döntetlen; v: vereség; mpk: meccsek pontkülönbsége; mp: meccseken elért, győzelemért és döntetlenért járó pontok; bp: bónusz pontok, az egymás elleni oda-visszavágós csaták eredményesebbjének; öp: összpontszám, ami a helyezésekben rangsorol (pontszám egyenlőség esetén az egymás elleni eredmények döntik el a helyezéseket)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!