Peking azonnali tűzszünetre szólít fel Líbiában

Peking  (MTI) – Azonnali líbiai tűzszünetre és a válság politikai eszközökkel történő megoldására szólított fel a kínai külügyminiszter szerdán, amikor találkozott a líbiai kormány különmegbízottjával, Abdel-Áti al-Obeidival.

Valamennyi érintett fél számára elsődleges a tűzszünet, valamint a válság politikai eszközökkel, párbeszéddel és a tárgyalásokkal történő megoldása, hogy megelőzhető legyen a nagyobb humanitárius katasztrófa – idézte a Hszinhua hírügynökség Jang Csie-csét (Yang Jiechi).
    Kína ellenzi az ENSZ Biztonsági Tanácsának felhatalmazása nélküli cselekményeket, kiáll Líbia szuverenitásának tisztelete, függetlensége és területi integritása mellett és tiszteletben tartja a líbiai emberek választását – szögezte le Jang. Hozzátette, hogy Kína reméli, valamennyi líbiai fél szívén viseli az ország és népe alapvető érdekeit, s mielőbb megkezdi a válság megoldásának politikai folyamatát.
    A kínai diplomácia vezetője arról is beszélt, hogy országa támogatja az Afrikai Unió (AU) indítványát és a diplomáciai közvetítést, s maga is párbeszédet ajánl az erre nyitott feleknek.

Címkék: , ,