Pedofil honlapot záratott be az olasz rendőrség – papok után is nyomoznak

Az olasz rendőrség bejelentette, hogy elérhetetlenné tett egy Fehéroroszországban üzemeltetett, gyermekpornót tartalmazó honlapot. 83 ember ellen pedig nyomozást indítottak. A jelentések szerint eddig két embert vettek őrizetbe. A nyomozás 37 olasz tartományban folyik.

A gyanúsítottak mind férfiak, 26 és 59 év közöttiek. A rendőrök közölték, hogy a nyomozás során munkás, egyetemista, sőt: katolikus és muzulmán vallási elöljáró után is kutatnak a pedofil honlappal kapcsolatban. A hatóság eddig mintegy 100 számítógépet, merevlemezt és 600 adatrögzítőt foglalt le.

A pornóoldalt a fehérorosz fővárosban, Minszkben működtették. A szerver azonban az Egyesült Államokban volt. Az amerikai hatóságok már egy éve nyomoztak az ügyben. A honlapra látogatók 90 dollár (csaknem 20 ezer forint) befizetése után szörfölhettek az oldalon. A rendőrség szerint az üzemeltetők legalább 4 millió dollárt (865 millió forint) zsebeltek be a szájtnak köszönhetően. Az összeget a minszki hatóságok lefoglalták. Az olasz rendőrök szerint volt olyan fölhasználója is a pedofil honlapnak, aki havonta több mint 1200 dollárt (260 ezer forint) költött a képek és videók nézegetésére.