Helyi közélet

2012.12.03. 15:32

DK: oszlassák fel a Jobbikot

Miskolc - A miskolci Jobbikot is politikai karanténba zárná a Demokratikus Koalíció (DK). A Jobbik szerint a DK pinceklub.

Miskolc - A miskolci Jobbikot is politikai karanténba zárná a Demokratikus Koalíció (DK). A Jobbik szerint a DK pinceklub.„A Demokratikus Koalíció, amely eddig is következetesen, elvi alapon tagadott meg a Jobbikkal mindenfajta együttműködést, arra kéri a miskolci közgyűlés többi pártját, hogy a Jobbikot együttesen zárják politikai karanténba” – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján a párt két képviselője, dr. Tompa Sándor és Varga Gergő. Arról is beszéltek, hogyan képzelik el ezt a politikai karantént: „Jobbikos képviselőkkel a közgyűlési vagy bizottsági üléseken vitába ne szálljunk, fölvetéseikre, javaslataikra ne reagáljunk, jobbikos képviselő által benyújtott indítványt tárgysorozatba ne vegyünk, a városvezetés tagjai jobbikos képviselők kezdeményezéseire, kérdéseire tagadják meg a választ, a közgyűlés pártjai kezdeményezzék a Jobbik által delegált bizottsági elnök visszahívását.”

Valamint az ügyészséget is felszólították arra, hogy az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvény értelmében tiltsák be és oszlassák fel a Jobbikot.

„A Jobbik miskolci képviselőiként megmosolyogva olvastuk, hogy a Demokratikus Koalíció nevű pinceklub miskolci tagjai karanténba akarják zárni a Jobbikot” – reagált a DK javaslatára Jakab Péter, a Jobbik miskolci alelnöke.

Kirekeszteni

„Tennék ezt egy olyan párt képviselőiként, melyre – szemben a nemzeti ellenzék 11 ezer miskolci szavazójával – soha senki nem adta le a voksát” – fogalmazott.

„Érdekesnek találjuk, hogy a „tolerancia és befogadás” miskolci bajnokai most épp 11 ezer, valódi rendszerváltást akaró miskolci lakost szeretnének kirekeszteni a politikai közéletből...” – mondta.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában