Pécsett lesz jövőre az EFOTT

Pécsett rendezik jövőre az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT). A fesztivál házigazdája a Pécsi Tudományegyetem lesz, a pontos helyszínt a szervezők még nem árulják el.

1976 óta rendezik meg az EFOTT-ot. A fesztivál történetében először már az idén aktuális rendezvény megnyitása előtt döntöttek a következő évi helyszínről. Hétfőn közölték: 2010. július 13-a és 18-a között Pécsett lesz az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója – írja hétfői közleményében Pazaurek Piroska, a rendezvény sajtófőnöke.

Az ország legtöbb hallgatójával rendelkező Pécsi Tudományegyetem lesz a házigazda, de támogatja a rendezvényt Pécs Megyei Jogú Város és az Európa Kulturális Fővárosa program is. Azt, hogy pontosan hol szórakoznak jövőre a fiatalok, egyelőre nem árulták el.

Idén Baján már a mínusz negyedik napon megnyitotta kapuit az EFOTT, a fesztiválozók a Bajai Halfőző Fesztivál idejére is birtokba vehették a kempinget, a tényleges programok azonban július 14-én, kedden kezdődnek, hat koncerttel. Július 15-én az Omega koncertje nyitja, július 18-án, szombaton pedig az idén 20 éves Tankcsapda fellépése zárja az EFOTT-ot. Idén július 14-e 19-e között 11 helyszínen csaknem 300 fellépő várja a fiatalokat.

Az EFOTT-ot 1976 óta minden nyáron megrendezik, más-más helyszínen. Három évtized alatt a rendezvény bejárta az országot. Baján már kétszer tartották már az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját: 1989-ben és 1997-ben.Sporthírek