Páva Zsolt felmentené posztjáról a pécsi tömegközlekedési vállalat vezetőjét

Írásban utasította a Pécs Holding Zrt. vezérigazgatóját Páva Zsolt polgármester, hogy kezdeményezze a Pécsi Közlekedési Zrt. vezérigazgatójának felmentését. Egyúttal arra is utasította, hogy hívja vissza felügyelőbizottsági és igazgatótanácsi tagokat a társaságnál. Páva Zsolt véleménye szerint sem a felügyelőbizottság, sem az igazgatótanács nem végzi megfelelően a dolgát – derül ki Páva Zsolt hétfői közleményéből.

A polgármester által botrányosnak nevezett buszeladás ügyében a vizsgálóbizottság szerinte késve látott munkához, ráadásul érthetetlennek tartja a július végi határidőt is. Úgy látja ugyanis: Pécsnek az lenne az érdeke, hogy minél előbb tisztázódjon, ki és miért adta el a város tömegközlekedési eszközeit, és kit terhel ezért felelősség.

Páva Zsolt három hete jelentette be, hogy különösen nagy kárt okozó hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a buszeladás miatt. Kiderült ugyanis, hogy a Pécsi Közlekedési Zrt. – közgyűlési és tulajdonosi hozzájárulás nélkül – értékesítette a Buszrent Kft-nek a pécsi tömegközlekedés buszait 2,4 milliárd forintért, majd tíz évre évi 2,2 milliárd forintért visszabérli azokat. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság két hete indított nyomozást az ügyben.