Pattantyús: “nem állja meg a helyét”

Gondok voltak a Miskolc-avasi Pattantyús utca útburkolatának felújítása körül. Vagy még mindeig nem tökéletes? Egy olvasónk szerint nem, a polgármesteri hivatal illetékese szerint szó sincs ilyesmiről.

A miskolci Pattantyús utcával kapcsolatban érkezett egy megjegyzés és kérdés: Amióta “kijavították” a többség által nem érzékelt úthibákat, sokkal egyenetlenebbé vált a burkolat, az aknafedőkön döcög az autó, nem egyforma rétegben van az egész út aszfaltozva. Kinek jó ez? – teszi fel a kérdést látogatónk, akinek Nagy László, a polgármesteri hivatal illetékes osztályának vezetője válaszol.

Mint írja, az utcafelújítás utáni műszaki átadás-átvételi eljáráson az utcát minőségi kifogások miatt nem vették át a kivitelezőtől. Nagy László felidézi szeptember 29-i tájékoztatásukat, amelyben leírták, hogy nem az aknaszintek beállítása volt rossz, hanem az aknakeretek mozogtak az útpálya szerkezetében. A mozgó aknakeretek az aszfaltot rövid idő alatt összetörhették volna, történt is egy ilyen. A kivitelező a hibákat elismerte, és saját költségén kijavította.

Ami a jelenlegi helyzetet illeti, arról ezt írja Nagy László: Az aszfaltburkolat terítése a félpálya teljes szélességében egyszerre történik, ezért a kedves olvasó felvetése nem állja meg a helyét. Az aknakeretek útpályában történt újbóli rögzítése után a Mivíz Kft. a műszaki átadáshoz hozzájárult.

SzG