Patakok áradtak Zemplénben: több mint húsz embert kellett kiköltöztetni

Tolcsván öt családnak – húsz embernek – Erdőhorvátiban és Vámosújfalun pedig egy-egy idős asszonynak kellett elhagynia otthonát az elmúlt este, mert a jelentős esőzések miatt megáradt patakok elöntötték házaikat. Vámosújfalun a Tolcsva-patak hídját is megmozdította az áradat.

Kiss István alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sárospataki kirendeltségének vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: a Zemplénből összesen hat településről érkeztek bejelentések. A legsúlyosabb helyzet Tolcsván és Erdőhorvátiban és Vámosújfalun alakult ki. Ezeken a településeken több tucat házat öntött el a hegyekből érkező víz, huszonkét embernek az otthonát is el kellett hagynia, mert lakásukat egyszerűen “átöblítette” az áradat.

Kisebb-nagyobb károkról számoltak be Hercegkútról, Komlóskáról és Makkoshotykáról. Felházi József Vámosújfalu polgármestere azt közölte: még a falu legidősebb lakói sem emlékeznek, hogy a településen átfolyó patak ilyen magas vízszintet ért volna el. Az ár megmozdította a patak fölött átívelő kőhidat is, mivel az építmény tetején megrepedt az útburkolat – tette hozzá. A károk felszámolása megkezdődött, az erre fordított költségeket az önkormányzatok vis-maior alapokból szeretnék rendezni.

– Független Hírügynökség –
hirdetés
hirdet�s