Pataki játékalkotók a legjobb tíz között

Akt.:
„Feszültség-oldó”
„Feszültség-oldó”
Budapest, Sárospatak – A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány az Új Budapest Galériában, a Bálna Budapestben átadta a tizenharmadik alkalommal meghirdetett<19 Szabadfogású Számítógép verseny díjait, idei 10 nyertesének.

A nyertesek között van például innovatív arcade game, addiktív logikai játék, animáció, a Super Mario lányos megfelelője, a Supermaria, szerepelnek olyan megoldások is, amelyek különböző problémákra játékos-oktató megoldást kínálnak, például egy interaktív program, a Mutasd!,ami a jelnyelvvel való kommunikációra tanít. Ezen kívül jól szerepeltek az animációk is, továbbá a nyertesek között szerepel még egy fejlesztés, a Szélcsend ventillátor-vezérlő, ami a számítógép optimális hűtésére nyújt megoldást.

Idén a díjazottak között egy sárospataki alkotópáros is helyet kapott. Schmiedt Balázs András és Koncz Flórián egy feszültségosztás törvényén alapuló társasjátékot alkottak, amelynek a „Feszültség-oldó” nevet adták. Elmondásuk szerint a játékot a soros és a párhuzamos kapcsolások megértésére, gyakorlására fejlesztették ki, így tanórákon is versenyszerűen lehetne kísérletezni, ez minden bizonnyal izgalmasabbá, érdekesebbé tenné a diákok számára a tanulást.

jatek2

Schmiedt Balázs (balra) és Koncz Flórián bemutatója

A zsűri értékelése a pataki diákok játékáról:

„Érdekes volt látni, hogy egy olyan eszközt is játékká tud alakítani a fantázia, ami eredetileg nagyon nem játékos felhasználásra készült. Az alapötletet továbbfejlesztve igen sok játék/oktató eszköz hozható létre.”

ÉM-VSZ