Partvonal: Ne vesszen el!

Partvonal: Ne vesszen el!
Az új tulajdonosi kör diósgyőri színre lépésekor örültem. Igaz nem úgy, mint mások, nem emeltem kezeimet a levegőbe, és nem ereszkedett le a lila köd sem, csak amolyan visszafogott volt az optimizmus. Molnár István jegyzete.

Részint azon elmúlt tizenegy, verejtékes év miatt, amiben részem volt, amit láttam, amit átéltem, aztán azért is, mert belépett megint valaki, egy más téren ismert, de a futballban ismeretlen, és nem lehetett tudni, mire lesz képes ebben a közegben. Gondoltam, akkor csapok bulit a lelkemben, és akkor gratulálok azoknak, akiknek fontos ennek a klubnak az eredményessége, amikor visszajut a legmagasabb szintre az előző évadban, éppen a centenáriumon leszerepelt csapat, és amikor pénzügyileg is stabilizálódik a megye legnagyobb sportvállalkozása.

Az első ,,fél” maradéktalanul teljesült, szombaton este átszakadt a célszalag. Ott, a kövesdi öltözőfolyósón, és a sportpálya előtt beszédesek voltak az arcok. Regéltek sikerről, megtörtént a nagy közös katarzis. Valami ilyen, és ehhez hasonló impulzusokra vágyik az ember, keresi azt napról napra, szakmájától függetlenül. Boldognak lenni jó, a boldogság gyógyít, a boldogság feledtet, a boldogság újabb erőt ad, ami újabb boldog pillanatokat szülhet.

Számlákat, mérleget kevesen látnak, de a jelekből ítélve hihetjük, rendezettek a viszonyok, vagy ami esetleg még nem teljesen rendezett, azt rendezni próbálják. Idilli. De ez csak egy pillanat, egy átmeneti, rövid szakasz, mert a szüntelenül zakatoló idő nem hagy pihenőt a résztvevőknek. Valami véget ért szombaton – illetve fog majd az előttünk lévő szombaton – és egyben valami más el is kezdődik. Megpróbálok visszatérni én is a hétköznapi útra, mialatt azt remélem, hogy az, ami az elmúlt kilenc hónapban jellemezte a Diósgyőrt, az nem vész majd el az NB I-ben sem.

– Molnár István – 


Interjú Veréb Györggyel, a DVTK kapusedzőjével

Veréb György megbecsüli azt, hogy 61 és félévesen NBI-es kapusedző lehet.

Interjú Benczés Miklóssal, a DVTK edzőjével

Szombaton este bajnok lett a Diósgyőri VTK NB II-es labdarúgócsapata.

Jegyzet: Diósgyőri matyóhímzés

“Ki nyeri a BL-t? Milyen bélelt? Hát a Barsza, vagy a MU? ”

DVTK, BAJNOKCSAPAT!: Csáki József emlékére

Miskolc – 2011. május 28-án eljött a nap, amit minden Diósgyőr-szurkoló várt: 37 év után ismét bajnokcsapatot ünnepelhetett Magyarország legfanatikusabb szurkolótábora! Íme a BOON kis mozija a BAJNOKCSAPAT tiszteletére a kövesdi meccsről, Csáki József emlékének ajánlva.

DVTK: amikor megtudja a csapat és a szurkolók…

…, hogy 3-1 az eredmény Vácon, s ezzel BAJNOK a DIÓSGYŐR! Öltöző, klubház, ünneplés, fieszta, pezsgő, extázis