Partvonal: Más a mérce

Partvonal: Más a mérce
Ahogy a legtöbb diósgyőri szurkolónak, nekem sem adott meg eddig, hogy testközelből átélhettem volna a diósgyőri labdarúgócsapat bajnoki címét. Nem csoda, hiszen 37 éve volt ilyenre példa a klub történelmében. Berecz Csaba jegyzete.

Talán ezért is ez a nagy körítés, ezért is ez a nagy felhajtás. Talán egy picit túl nagy is, a kívülállók számára. Mert mi is történt?

A második vonalban az első helyen végzett a DVTK. Nem nagy ügy – mondhatnák rá a körön kívüliek, és rögtön hozzá is tehetnék: kell ehhez nyitott buszt bérelni, városházi fogadás tartani, koncert és színpadi köszöntést szervezni? Mert mi lenne, ha mondjuk a következő elsőséget a Magyar Kupában, vagy egy bajnoki osztállyal feljebb érnék el a piros-fehérek? Repülőgép, miniszterelnöki fogadás, U2 koncert, hajnalig tartó tűzijáték? Valószínűleg ez az, amit soha nem fogunk megtudni.

Talán ezért is becsülik meg errefelé a kisebb sikereket. Mint hat éve, amikor 4 éves hányattatás után az élvonalba feljutott DVTK az idény végén a 9. helyen végzett, és a szezonzárón, az Újpesttől elszenvedett vereséget követően több ezer ünnepelt a pályán. Ekkor kérdezte meg a diósgyőriek játékosának, a román Marius Siminicnek az édesapja, aki először járt Diósgyőrben, hogy ,,mit ünnepelnek”. Amikor megtudta, hogy csupán annyi az öröm oka, hogy be tudta fejezni a bajnoki idényt a DVTK, ráadásul bennmaradó helyen, a fejét csóválva csak annyit mondott: én ilyet még nem láttam, de még csak nem is halottam. Hat év alatt sok minden változott, de az most is elmondható: Diósgyőrben más a mérce.

– Berecz Csaba –


A rendőrkapitány a biztosításról

A Diósgyőri VTK – Ceglédi VSE NB II-es bajnoki meccsel összefüggésben a rendőrségnek is lesz feladata.

Villamospótlók és rásegítő járatok a DVTK rendezvény miatt

Miskolc – 2011. június 4-én, szombaton DVTK bajnokavató rendezvény miatt este 10 órától a villamosok helyett is villamospótló autóbuszok közlekednek, valamint az Újgyőri főtérről rásegítő járatok indulnak a Bartók térig (Zenepalotáig).

DVTK: Deák Bárdos és Aranyosi is a helyszínen ünnepel

Miskolc, Budapest – A szombaton 19.30-kor kezdődő Diósgyőr – Cegléd találkozóra jól fogynak elővételben a jegyek. Nem is csoda, hiszen hazai pályán is bajnokavatásra, és fiesztára készülnek a Diósgyőr drukkerek.

Szurkolói készülődés a szombati ünnepre

Persze nem csak a klub, hanem a drukkerek is készülnek a bajnok köszöntőre.

DVTK: Bajnoki ünnep, kupaátadással

Bár már a múlt héten bajnok lett a DVTK, az elsőséget most ünnepelhetik meg szervezett keretek között a drukkerek.

DVTK: Bajnoki ünnep, menetrenddel

A szombaton 19.30-kor kezdődő Diósgyőri VTK – Ceglédi VSE NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzésen ünnepli a hazai együttes az előző fordulóban elért bajnoki címét.

Jegyzet: Diósgyőri matyóhímzés

“Ki nyeri a BL-t? Milyen bélelt? Hát a Barsza, vagy a MU? Szedd már össze magad drága testvérem, mik azok?” (Diósgyőr szurkolók párbeszéde Mezőkövesden.) Juhász-Léhi István jegyzete.

DVTK, BAJNOKCSAPAT!: Csáki József emlékére

Miskolc – 2011. május 28-án eljött a nap, amit minden Diósgyőr-szurkoló várt: 37 év után ismét bajnokcsapatot ünnepelhetett Magyarország legfanatikusabb szurkolótábora! Íme a BOON kis mozija a BAJNOKCSAPAT tiszteletére a kövesdi meccsről, Csáki József emlékének ajánlva.

DVTK: amikor megtudja a csapat és a szurkolók…

…, hogy 3-1 az eredmény Vácon, s ezzel BAJNOK a DIÓSGYŐR! Öltöző, klubház, ünneplés, fieszta, pezsgő, extázis.

Görögtüzek este a stadionban

Százötven szurkoló énekétől zengett az először “sötét”, majd “megvilágított” napos oldal.

Benczés vezényelt a Széchenyi utcán Mezőkövesden

Háromnegyed 7-kor leszegett fejjel indultak be a Diósgyőr játékosai és a szakmai stáb tagjai az öltözőbe, és miután híre ment, hogy a Nyíregyháza 1-0-ra vezet Vácon, elkezdtek átöltözni, zuhanyozni. A szurkolók döntő többsége is lehagyta a sporttelepet, akik vonattal indultak, azoknak pedig sietniük kellett 19:40-es “járathoz”.

tovább »