Pártfinanszírozás – Fidesz: felmerülhet, hogy a pártok is vegyék ki részüket a válságból

Budapest, 2012. május 18., péntek (MTI) – A Fidesz szóvivője szerint felmerülhet az a kérés, hogy a gazdasági válságból a családok és a cégek mellett a pártok is vegyék ki a részüket. Selmeczi Gabriella így kommentálta azt, hogy Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök felvetette a pártok 2013-14-es költségvetési támogatásának felfüggesztését.

A kormánypárt szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a részleteket firtató újságírói kérdésre azt mondta, “ez egy nagyon izgalmas kérdés”, amelyet a Fidesz különböző szervezetei megtárgyalnak majd. “Ha megtárgyaltuk, akkor bizonyára lesz javaslatunk ebben a kérdésben” – közölte, megjegyezve: “részleteket azért nem tudok mondani, mert még nincsenek részletek”; csütörtökön is csak a felvetés hangzott el.

Azt azonban a szóvivő hozzátette, hogy “gazdasági válság van Európában és a világban, és ha mindenki részt vállal a válságból, úgy mint a családok, a cégek, akkor felmerülhet az a kérés, hogy esetleg a pártok is vegyék ki a részüket ebből”.
Az Origo csütörtökön írt arról, hogy a pártok 2013-14-es költségvetési támogatásának felfüggesztését javasolta a kormányfő a Fidesz országos választmányának csütörtöki ülésén. A honlapnak Szijjártó Péter, Orbán Viktor szóvivője megerősítette az információt. A lap szerint a politikus közölte: “a miniszterelnök valóban megfontolásra javasolta, hogy 2013-ban és 2014-ben függesszék fel az összes párt közpénzből történő költségvetési támogatását”. Az Origo úgy tudja, hogy Orbán Viktor a költségvetés nehéz helyzetére hivatkozva vetette fel az ötletet.

– MTI –