Párt- és szexpreferencia fölmérés Németországban

Nem mindennapi fölmérést jelentetett meg a Cicero című német magazin szerdán: a lap arról készítettetet fölmérést, hogy melyik párt szimpatizánsai hogyan viszonyulnak a szexhez. Németországban szeptember végén tartanak parlamenti választásokat. Az adatok szerint a liberális párt (FDP) szavazói szerelmeskednek a legtöbbet. Hetente átlagosan 2,1-szer bújnak ágyba. A legkevesebbszer pedig a szociáldemokrata (SPD) szimpatizánsok áldoznak a szerelem oltárán, hetente mindössze átlagosan másfélszer. A konzervatívok és a Baloldal szavazói átlagosan 1,8-szer szeretkeznek egy héten.

Az SPD szavazók ugyanakkor élen járnak, ha pornóról van szó. A megkérdezett szocdem szimpatizánsok 17 százaléka élvezi a felnőtt filmeket, kiadványokat. A legkevésbé pedig Angela Mekel kancelár konzervatív szavazói, a Kereszténydemokraták (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) szavazói: közülük mindössze 14 százalék mondta azt, hogy kedveli a pornót. A liberálisok közül még tőlük is kevesebben kalandoznak a felnőttfilmek és kiadványok világában.

Szintén a liberális szavazók a leghűségesebbek: a megkérdezettek 47 százaléka mondta azt, hogy félrelépett már. A legcsalfábbak a baloldal szavazói: a szélsőbalos párt szimpatizánsainak 55 százaléka keresett örömet a hitvesi ágyon kívül. A megkérdezett konzervatív szavazók 54, a zöldek 51, a szocdemek pedig 50 százaléka ismerte be, hogy megcsalta párját.

A fölmérésben több mint 1200 nőt és férfit kérdeztek meg a közvéleménykutatók.