Sziréna

2019.05.06. 14:48

Hamis meghatalmazással jutott mobilokhoz

Csalással szerzett telefonokat a budapesti férfi, majd értékesítette azokat.

Csalás és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat egy 43 éves budapesti férfival szemben a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség. A férfi a vádirat szerint 2016 januárjában megjelent az egyik magyarországi távközlési szolgáltató tiszaújvárosi üzletében, ahol átnyújtott egy hamis tartalmú meghatalmazást, mely szerint egy kft. meghatalmazottjaként teljes jogkörrel kíván eljárni telefonvásárlás céljából. A meghatalmazás átadását követően az értékesítő elkészítette a részletfizetésről szóló szerződést, és átadott a vádlottnak két mobiltelefont 394 ezer forint értékben.

A vádlott a telefonok vételárának előlegeként 19 980 forintot kifizetett, majd a készülékekkel együtt távozott az üzletből.

Eladta a telefonokat

A vádlott a későbbiekben a törlesztőrészleteket nem fizette meg – ez nem is állt soha szándékában –, a telefonokat ismeretlen személyeknek értékesítette.

A férfival szemben – aki sokáig ismeretlen helyen tartózkodott, majd külföldön börtönben volt – a Tiszaújvárosi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában