Páros kiállítás a kazincbarcikai Gimi Galériában

Páros kiállítás a kazincbarcikai Gimi Galériában
Kazincbarcika – Egy mindig mosolygó művészházaspár alkotásaiból nyílt az idei esztendő harmadik tárlata a Ságvári Endre Gimnázium Galériájában.

Majercsik János és felesége Bierbaum Anna Kazincbarcika megbecsült művészei, akiknek természetszeretete minden képükön óriási erővel sugárzik át.
Varázslatosan szép csendéletek és tájképek fogadják a Gimi Galériába belépőt, olyanok, amelyek egyszerre gyönyörködtetik és meg is nyugtatják a szemlélődőt. Vadregényes tájak, csillogó vízfelületek, népszerű és ismeretlen kirándulóhelyek, hívogató épületek, mind-mind vászonra kerültek, úgy ahogy a művész látta ezeket. A modern művészetet is kedvelő és elfogadó házaspár bevallottan a természet szerelmese, kirándulásaik, utazásaik emlékeit rendre megörökítik. Persze vannak különösen kedvelt témák: a feleség gyermek éveinek csodás helyszínét, a Budai hegyeket tartja a legkedvesebbnek, míg a férj az Alföld mellett lányával tett külföldi túráit is nagy szeretettel örökíti meg. Így lett egyik kedvence a falusi emberek világa mellett a téli alpesi táj. A házaspár nagy sikerrel állított már ki Franciaországban és Lengyelországban, de rendkívül keresettek egész Magyarországon. A Gimi Galériában látható alkotásaik csak egy keresztmetszetet mutatnak mindabból, amiért a Majercsik házaspárra büszke Kazincbarcika.
A tárlat megnyitásán Petróczi Gábor, a Ságvári Endre Gimnázium igazgatója mondott személyes hangvételű köszöntőt, óriási tisztelettel és szeretettel övezve az alkotókat. Beszédét egy kedves kéréssel zárta:
„Azt kívánom nektek, hogy sohase hagyjátok abba, fessetek meg minden tájat, amely megérinti lelketeket, vegyétek ecsetre a világ szépségeit, hisz annyi baj, veszedelem között ezt várjuk tőletek mi, a nyugodt világot, a kiegyensúlyozott életvitelt és lelki nyugalmat igénylő sorstársak!”
– G. J. fotó: O Pont –