Parlagfű, allergia, irtás

Miskolc – Az egésznapos parlagfűirtás július 22-én (kedden) lesz, délelőtt 10-től délután 4-ig. Hogy hol, az hamarosan kiderül.

A Schering-Plough “Segítő Partner” Program együttműködésben a Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társasággal együtt tizennégy helyen szakszerű parlagfű irtást szervez.
A miskolci programhoz csatlakozott az ÁNTSZ Miskolci Kistérségi Intézete, amely a szervezésben és a lebonyolításban jelentős feladatokat vállal. A miskolci, egésznapos parlagfűirtás július 22én (kedden) lesz, délelőtt 10-től délután 4-ig. Hogy hol, az hamarosan kiderül. (A szervezők még egyeztetnek az önkormányzattal.)

Az egésznapos parlagfű-mentesítést a “Segítő Partner” Program munkacsoportja végzi környezetkímélő, négyütemű Honda kerti gépekkel. A helyszínen felállított információs sátornál meghívott szakorvosok és az ÁNTSZ Miskolci Kistérségi Intézet munkatársai állnak rendelkezésre, hogy tájékoztassák az érdeklődőket, válaszoljanak kérdéseikre az allergiás légúti betegségek tüneteiről, kivizsgálásáról, korszerű kezeléséről, a parlagfű allergén hatásáról és magáról a parlagfűről.