Parkolóvadászat ballagás idején

Miskolc – Megnövekedett forgalomra és parkolóhelyet kereső autósokra kell számítani pénteken és szombaton.

Péntek délután és szombat délelőtt nem lesz könnyű közlekedni a középiskolák környékén a ballagási ünnepségek miatt. Nagy gondot okoz majd a parkolás is, hiszen sokan érkeznek kocsival az emlékezetes napra. Az avasi középiskolák minden évben panaszkodnak a parkolók hiányára. Így van ez most is. Az Avasi Gimnáziumnak ugyan van parkolója, de oda az iskola pedagógusai teszik majd le autójukat. Arday István igazgatótól megtudtuk: több iskola is egy időben tartja a ballagását (péntek délután), így az idén is bonyodalom várható. A szemfülesebb rokonok már délután 3-kor megérkeznek a lakótelepre, és a társasházak parkolóiban próbálnak meg üres helyet keresni. Ennek viszont nem örülnek a délután hazatérő lakók.

Kisebb káosz

A Ferenczi Sándor Szakközépiskolában is az a tapasztalat, hogy a ballagás délutánján kisebbféle káosz alakul ki az iskola környékén. A parkoló hiánya miatt a rokonok kénytelenek a kisebb utcákban megállni, ami viszont a közlekedést nehezíti, mondta el lapunknak Zsúdel Orsolya igazgató.

A Földes Ferenc Gimnázium és a Berzeviczy Gergely Szakközépiskola viszont egyezteti a ballagási időpontokat, a Földesben pénteken, a Berzeviczyben szombaton ballagnak a diákok. Az iskolaigazgatók lapunknak elmondták, volt ugyan olyan év, hogy a rossz helyen parkolókat megbüntették ballagás idején, de ma már segít a gondon a Hősök terén a mélygarázs, és a Zsinagóga melletti felszíni parkoló.

A Zrínyi és a Herman Gimnázium is évek óta egyezteti a ballagási időpontot. Előbbiben péntek délután 4-kor, utóbbiban 5-kor kezdődik az ünnepség. Kovács Katalin, a Zrínyi Gimnázium igazgatóhelyettesének az a tapasztalata, hogy az egy óra különbség sokat segít a parkolási helyzeten. Természetesen, aki később érkezik, az már csak az iskolától távolabb tud megállni.

ÉM-HE