Parkolás

Akt.:
Parkolás
© Illusztráció: Molnár Péter
Csak a parkolóőr jóindulatán múlt, hogy nem bűntették meg vasárnap az egyik ismerősömet, aki családostól beugrott fagyizni az egyik népszerű diósgyőri fagyizóba. Uri Mariann írása.

A „bűnük” az volt, hogy nem gondoltak arra, fizetni kell a parkolásért a hét utolsó napján. Hiszen egy jó ideje már szombatonként sem kell – kivéve a frekventált idegenforgalmi területeket. Csakhogy ezt sokan nem tudják – vetette fel, ugyanis a többi ott parkoló autó szélvédője mögött sem látott parkolócédulát.

De ha az itt élők nem gondolják, honnan tudhatnák a Miskolcra érkező turisták? Vélhetően sehonnan, de egy életre megtanulják, amikor meglátják a büntetést rejtő „mikuláscsomagot”, és hogy rossz szájízzel távoznak a városból, az borítékolható. Hogy máshol is, például Dubrovnikban is fizetni kell a hét minden napján? Ez vitathatatlan. Csakhogy a horvát tengerpart legszebb városába annyi turista érkezik, hogy ettől az évtől kénytelenek voltak korlátozni az óvárosba belépők számát. De mi még azért küzdünk, hogy minél több vendég érkezzen, és minél tovább maradjanak Miskolcon. Csak az ilyen intézkedések nem épp ezt a célt szolgálják, sőt!

– Uri Mariann –
hirdetés


hirdet�s