Park kell az Árpád utcára

Az SZDSZ nyíregyházi szervezete szokatlan helyen tartott szerdás sajtótájékoztatót, az Árpád utcai hajléktalan melegedő elé vonultak annak érdekében, hogy nyomatékosítsák a párt helyi szervezetének a kezdeményezését: bontsák le ezt az épületet és parkot alakítsanak ki a településrész számára. Liberális vélemény Orbán privatizációs ötletéről [DOC 30 KB]

Lővei Csaba irodavezető az indokok között sorolta, hogy egyrészt a hajléktalan ellátás megoldódik egy közelmúltban hozott önkormányzati döntés értelmében a Rákóczi utcán, másrészt pedig ez az épület már nem felel meg semmiféle műszaki követelménynek, így véleményük szerint le kell bontani.

Ellenzik a liberálisok

Országos téma is szóba került a tájékoztatón. A liberálisok Orbán Viktor „államosítási hajlamáró” is szóltak. Az SZDSZ a lehető leghatározottabban ellenezi Orbán Viktor minapi javaslatát az egyes vállalatok visszaállamosításáról. A konzervatív oldal vezetője az államot, a bürokráciát, a pazarlást akarja visszahozni jól működő területekre – s mindezt az adófizetők pénzéből.

Az SZDSZ szerint ez versenyellenes, piacellenes javaslat, amely, ha megvalósul, évtizedekkel veti vissza Magyarországot.

– Sipos Marianna –