Park- és kertgondozás, avagy mit tegyünk, ha elszakadt a fűnyíró traktoron az ékszíj

Park- és kertgondozás, avagy mit tegyünk, ha elszakadt a fűnyíró traktoron az ékszíj
Gyönyörű parkjaink gyepét egy lakossági felhasználású fűnyíróval lenyírni merész vállalkozás lenne. A nagy területek füvét szerencsére már nem kell kaszálni, bár annak is megvolt a maga varázsa gyerekkorunkban. Látványnak sem volt utolsó és közben nem lengte be a frissen levágott fű illatát a kipufogó szürke és büdös füst fellege.

Ma már korszerű gépekkel oldják meg ezt a feladatot, de bármilyen modernek és egyre kevésbé légszennyezőek gépeink, a hiba lehetősége folyamatosan fennáll. Ezeknek az eszközöknek egy fontos eleme az ékszíj.

Az Agrooroszi webáruház számos ilyen terméket forgalmaz. Ezek a szíjak első látásra egyszerű ékszíjnak tűnhetnek, de feladatuk speciális, hatalmas erőhatásoknak vannak kitéve, ezért különleges anyagból, különleges eljárással készülnek.

Mit jelent az összetéveszthetetlen zöld szín az ékszíjak világában?

Ha ezzel a színnel találkozunk, az biztos garancia arra, hogy csúcsminőségű termékkel van dolgunk. Nézzünk egy listát, mik azok a tulajdonságok, amikkel számolhatunk egy ilyen fűnyíró traktor ékszíj vásárlása esetén:

  • Ékszíj kuplungos alkalmazás esetén problémamentes használat,
  • Maximális hőállóság,
  • Az ékszíj felületén maximális súrlódást viselő tulajdonság,
  • A statikusságot jól levezeti,
  • Kiváló hajtogatási számmal rendelkezik,
  • Hő- és olajálló tulajdonság,
  • Nagy teherbírás.

Mit kell tudni egy új ékszíj vásárlásakor?

A webáruház szakemberei ebben is segítséget adnak. Először, ha az eredeti ékszíj rendelkezésre áll, tehát nem veszett el vagy nem rongálódott meg oly mértékben, hogy az követhetetlen, mérhetetlen, akkor ez alapján lehet újat vásárolni. Számít, hogy milyen a kialakítása. Három féle lehet: trapéz, hatszög vagy bordás. A pontos méret beazonosításához az ékszíj külső hosszát (La) kell megtudnunk, megmérnünk.

Ha erre nincs lehetőség, akkor a traktor adatai, típusa alapján a katalógusból az Agrooroszi webáruház szakemberei ki tudják választani a géphez a megfelelő alkatrészt. Amennyiben szükséged van segítségre, az áruház külön erre a célra fenntartott műszaki segítségkérő telefonszámán tudsz egyeztetni.

Hogyan szereljük fel a már megvásárolt ékszíjat?

Ha van hozzá végzettséged, gyakorlatod vagy alapból műszaki beállítottsággal bírsz, akkor is nagy odafigyeléssel járj el. Ha az ékszíj túl laza, egyszerűen leeshet és akkor meg is rongálódhat, mielőtt valóban használni tudnád. Ha pedig túl feszes, egyszerűen elszakadhat.

Csak akkor végezd el a javítást, ha biztos vagy a dolgodban. Nemcsak a te biztonságod érdekében, hanem mert a drága gépben is keletkezhet kár, ha nem jársz el körültekintően. Ezekhez a gépekhez egyéb alkatrészeket is megtalálsz a cég webáruházában és kérdéseidet is felteheted kapcsolati oldalukon.

– PR cikk –

Címkék: