Friss hírek

2009.09.03. 07:35

Tilos az öltöny és a nyakkendõ az energiatakarékosság miatt

<p>Megtiltotta a bangladeshi miniszterelnök a kormánytisztviselõknek, hogy öltönyt és nyakkendõt viseljenek. Sheikh Hasina szerint aki öltönyben és nyakkendõben dolgozik, könnyebben izzad, ezért bekapcsolja a klímaberendezést, ami viszont falja az áramot. Spórolni úgy lehet a villannyal, ha a tisztviselõk könnyû ruhát viselnek, és akkor nem használják a légkondicionálót - véli.</p>

Állítólag a kormány "öltöny és nyakkendõ-ellenes" kampányt akar kezdeni, hogy hasonló intézkedésre vegye rá az üzleti szektort is. Bangladesh-ben rendszeresek az áramszünetek, mert az elosztók nem bírják az egyre növekvõ igényeket. Szakértõk szerint az energiaszektor problémáit leginkább a hozzá nem értõ vezetõk és a korrupció okozzák.

A mostani intézkedés értelmében a kormánytisztviselõk a legjobban teszik, ha könnyû pólót, trikót vesznek fel, mert azt még be sem kell gyûrni a nadrágba, tehát szellõzik a test. A kormányfõ utasításának megfelelõen a miniszterek nem csavarhatják 24 fok alá a klímaberendezéseket - közölte szerdán a BBC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!