Párizsban csak finomítanak Gercsák Szabináék

Mester és tanítványa: Gercsák Szabina és Flórusz János edzés közben
Mester és tanítványa: Gercsák Szabina és Flórusz János edzés közben - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Francia és orosz felmérővel kezdi az idei szezont Gercsák Szabina cselgáncsozó.

A Miskolci Judo Club kiválósága eddig csak dolgozott mesterével, Flórusz Jánossal, aki így kezdte 2018-as „útinaplóját”:

– Már sok tréning áll mögöttünk – közölte a klubelnök-vezetőedző. – Az a legfontosabb, hogy tanítványom jól bírta a munkát, nem gyötri semmilyen egészségügyi probléma, a dereka is megfelelő állapotban van. Mindez reményt ad arra, hogy zavartalanul csináljuk végig az idényt.

A végcél Tokió

Az idény fontos lesz 2020, azaz a tokiói olimpia szempontjából, a tréner és „lánya” ugyanis a soron következő ötkarikás eseményen való szereplést célozza meg, azok után, hogy hajszállal, de lemaradtak a 2016-os Rio de Janeiro-i játékokról.

– Február 10-én megyünk Párizsba, a szezon első Grand Slam-viadalára – folytatta a szakember. – Még aznap lesz a mérlegelés, másnap pedig 10 órától szólítják a tatamira Szabinát. A 70 kilós súlycsoportban várhatóan megjelenik a világranglista első húsz helyezettje, azaz a helytálláshoz rendkívüli erőfeszítéseket kell majd tennie. Különösebb terhet nem rakok a vállaira, mert az alapozás után vagyunk és látni akarjuk, hogy az elvégzett meló mire elegendő. Azt is mondhatom, hogy Párizs után következik a finomhangolás az egy hónap múlva sorra kerülő vizsgára.

Ott maradnak

Nyugat-Európából nem szalad haza a Gercsák–Flórusz duó, úgy döntöttek ugyanis, hogy három napot rátesznek a kirándulásra az ottani nemzetközi edzőtábor kedvéért. Erről így beszélt a vezetőedző:

– Mivel Párizsban lesz a világ krémje, célszerű, ha mi is csatlakozunk a mezőnyhöz. Néhány foglalkozás és a pár kiváló edzőpartner garancia arra, hogy nem fizethetünk rá a boltra. Ezért csak február 15-én délután vagy este érünk vissza Miskolcra, ahol már másnap ismét munkába állunk.

Sietségük oka az oroszországi fellépésük.

– Március 17-én jelenésünk lesz a távoli Jakatyerinburg­ban – tekintett a naptárára Flórusz János. – Vagyis Párizst követően négy hetünk lesz arra, hogy összeszedjük magunkat az uráli szövetségi körzet központjának számító nagyvárosi viadalra. Ott már az önbizalomszerzés szempontjából fontos pontszerző helyet célzunk meg.

Erősítés a kondiban

„A két ünnep között edzőtábori munkával kezdtem, majd január elején ausztriai felkészüléssel folytattam – közölte Gercsák Szabina. – Hetente háromszor erősítésre is járok egy konditerembe, ezzel egészítem ki a napi judoedzéseimet. Még csak az út elején tartok, az áprilisi, Izraelben sorra kerülő Európa-bajnokságra kell csúcsformába kerülnöm.”

ÉM-KTTovábbi hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek