Parfümillat a brit kocsmákban

Mesterséges illattal közömbösítenék a brit kocsmákban a kellemetlen szagokat, amelyeket eddig elnyomott a cigarettaszag – adta közzé vasárnap a The Sunday Times című brit lap. Angliában július elsején vezették be a teljes dohányzási tilalmat a zárt helyeken.

A tilalom bevezetése óta a “Mithchells and Butlers” nevű cég, amely országszerte körülbelül kétezer kocsmát üzemeltet, bőr, frissen nyírt fű és “óceáni szellő” illatával kísérletezik a helyiségeiben.

A dohányzási tilalom támogatói számítottak arra, hogy az eddig füstös pubokban jobb illat lesz, miután kiűzték a cigifüstöt a helységekből. Erősödtek például az étvágygerjesztő illatok, de az állott étel vagy a sör szaga, az izzadtság, a csatornaszag vagy a szellentés szaga már kevésbé vonzó – mondta a cég marketing menedzsere. Hozzátette, hogy különös figyelmet fordítanak a bőr illatára, mert az a luxusra emlékeztet, a frissen nyírt fű illata pedig tisztaságot és otthonosságot sugároz. Az “óceáni szellő” egy kellemes utánzatát már kipróbálták a skóciai Edinburgh-ban és Glasgow-ban, ahol 2006 márciusában hoztak hasonló rendelkezést.