Párbeszéd: ne legyenek kiüresedő régiók…

Karácsony Gergely
Karácsony Gergely - © Fotó: Kozma István
Miskolc – A Párbeszéd Magyarországért tavaly hozta nyilvánosságra Mindenki számít című programját. A program népszerűsítése céljából Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt gyűlés tartott Miskolcon, a Vigadóban.

Az elvándorlás ellen

A fórum előtti sajtótájékoztatón Karácsony Gergely elmondta, hogy a program fókuszpontjában az áll, hogy miként lehet több munkahelyet teremteni és megállítani a drámai méreteket öltő elvándorlást.

„Mindkét téma nagyban érinti Miskolcot, azt a várost, amelyet az elmúlt időszakban húszezernél többen hagytak el. Ez azt mutatja, hogy valami nagyon nincsen rendjén. Alapvető változások kellenek azért, hogy az ország ne szigetszerűen fejlődjön, ne legyenek kiürülő régiók.”

A párt miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta, hogy a Fidesz gazdaság- és társadalompolitikája arra kényszeríti a miskolci fiatalokat is, hogy máshol próbáljanak szerencsét, mert helyben nincs boldogulás.

Karácsony Gergely az egyik megoldást a zöldgazdaság-élénkítésben látja. „Ebben az országnak óriási tartalékai vannak, hiszen például a magyar lakásállomány Európa legrosszabbul szigeteltjei közé tartozik. Energiafaló épületekben lakunk és keveset költünk arra, hogy korszerűsítsük a lakásokat.” A politikus szerint a zöldgazdaság-élénkítés területileg kiegyensúlyozott módon járul hozzá a területi gazdaság­élénkítéshez.

Adóparadicsom, adópokol

Karácsony Gergely szerint az is gond, hogy a nagyvállalatok szempontjából Magyarország adóparadicsom, a kisvállalatok szempontjából egy adópokol.

ÉM-SZB