Paralimpia 2016 – Újabb három kvóta a magyar csapatnak

Budapest – Három atléta is indulhat a szeptemberi, riói paralimpián, így magyar paralimpiai csapat már 27 kvótával rendelkezik.

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) szerdai tájékoztatása szerint a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) három kvótát ítélt meg a magyar atlétikai parasportolóknak, de további szabadkártyák igénylésére is van lehetőség.

Schiller-Kertész Judit szövetségi kapitány egyelőre csak két sportolót jelölt: Biacsi Ilonát, aki a legutóbbi, londoni paralimpián 1500 méteren bronzérmet nyert és Csontos Piroskát, aki a 400 méteren jelenleg a világranglista ötödik helyén áll és a legutóbbi, dohai világbajnokságon negyedik volt. A harmadik riói indulóra a szövetségi kapitány a június 9. és 16. közötti, olaszországi világbajnokság után tesz javaslatot.

Az atlétika a nyolcadik sportág, amelyben lesznek magyarok a szeptember 7. és 18. között sorra kerülő paralimpián: úszásban 10, asztaliteniszben 6, atlétikában 3, erőemelésben, cselgáncsban és sportlövészetben 2-2, kajak-kenuban és kerékpársportban pedig 1-1 versenyző indulhat.

-MTI-

Címkék: , ,