Nagyvilág

2011.02.17. 21:57

Neonáci gyilkost végeztek ki Ohioban

<p>Kivégeztek csütörtökön egy amerikai neonácit, aki afro-amerikaiakra vadászott egy ohioi egyetemi kampuszon, hármat megölt, kettőt pedig súlyosan megsebesített.</p>

Az 59 éves Frank Spisak még 1982-ben követte el a gyilkosságokat, s bár bevallotta azokat, önmaga szerint nem volt bűnös. A magát Adolf Hitler követőjének tartó férfi elmebajra hivatkozott. A tárgyalásain is Hitler-bajuszt viselt. A bíróság az elmebajt nem látta bizonyítottnak és halálra ítélte a férfit.

Első áldozatát egyébként azért ölte meg, mert azt gondolta róla, hogy a férfi homoszexuális, és kikezdett vele. Második áldozatának azért kellett meghalnia, mert látta az első gyilkosságot, a harmadikat pedig egy másik neonácival közösen, egy "vadászaton" ölte meg, véletlenszerűen kiválasztva a fekete férfit. Spisak letartóztatásakor a férfi lakásán neonáci relikviák kerültek elő és egyik áldozatának személyi hívóját is megtalálták.

Múlt hónapban a helyi hatóságok azt közölték, hogy Spisak lesz az utolsó, akit a korábban használt méreginjekcióval végeznek ki Ohioban, mivel azt már nem gyártják az Egyesült Államokban. A jövőben az állati eutanáziához is használt szert vetik be a kivégzéseken. A kivégzések száma egyébként csökken az Egyesült Államokban, az utóbbi évtizedben a felére esett vissza. 2010-ben 45 embert végeztek ki.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!