Paralimpia 2012 – Tóth Tamás ezüstérmes

Tóth Tamás
Tóth Tamás - © Fotó: Beliczay László | MTI
London, 2012. szeptember 5., szerda (MTI) – Az úszó Tóth Tamás ezüstérmet nyert 50 m gyorson szerdán a londoni paralimpián.

Az S9-es kategória döntőjében három magyar is szerepelt, közülük a 20 éves, paralimpiai újonc Tóthnak sikerült legjobban a sprintszám, aki 25.75 mp-cel ért célba, 62 századdal lemaradva a világcsúcsot úszó ausztrál Matthew Comdrey mögött (25.13). A Londonban egy aranynál és egy ezüstnél tartó Sors Tamás 26.79-cel a hetedik, Meilinger Csaba pedig 26.86-tal a nyolcadik helyen zárt.

“A helyezésemmel elégedett vagyok, mert nem tudtam volna megverni az ausztrál srácot, az időeredményem viszont csalódás” – nyilatkozta Tóth, aki ebben a számban 2010-ben világbajnoki harmadik, tavaly pedig Európa-bajnok volt. “A gyengébb teljesítménynek talán az lehet az oka, hogy ez az első paralimpiám. Holnap reggel már a 200 vegyes jön, picit tartok az előfutamtól, mert fáradtnak érzem magam, de természetesen mindent megteszek, hogy holnap is döntőt ússzak.”

A 33 fős magyar küldöttség már tíz éremnél – 2 arany, 4 ezüst, 4 bronz – tart a brit fővárosban, ezzel tovább javította eredményét a 2008-as pekingi – egy aranyból és öt bronzból álló – terméshez képest.

– MTI, Matusz Endre –