Parádé Bónusz -Augusztus 25.

Augusztus utolsó hétvégéjén rendezik meg a Népstadionkertben és a SYMA Rendezvényközpontban Magyarország legnagyobb elektronikus zenei fesztiválját. A Parádé Bónusz, mely hat éven át a Budapest Parádé hivatalos zárórendezvénye volt, idén először önálló programként várja a közönséget. Az augusztus 25-i, szombati megapartin csaknem 50 dj szórakoztatja este kilenctől reggelig a közönséget – tájékoztattak szerdán a szervezők.

Először 2000-ben rendezték meg a Budapest Parádét. A Sziget Kulturális Szervezőiroda ingyenes nyárzáró eseményét hat éven át az Andrássy úton és a Hősök terén tartották meg. 2006-ban már félmillióan vettek részt a felvonuláson.

A hetedik Budapest Parádéra még több nemzetközi sztárt felvonultató rendezvényt terveztek -mondta el korábban a Független Hírügynökségnek Löbenwein Norbert, főszervező. Ehhez azonban a szükséges pénzügyi háttér nem állt rendelkezésre. A szervezők még februárban bejelentették, hogy ettől az évtől a Budapest Parádé elmarad. Ugyanakkor a rendezvény 25 ezres látogatót vonzó záróeseményét – a Parádé Bónuszt – megtartják, sőt továbbfejlesztik.

Az idei Parádé Bónuszra az elektronikus zenei műfaj világsztárjai érkeznek Budapestre, közölték a szervezők. A SYMA Rendezvényközpont B csarnokában mások mellett Carl Craig, Mauro Picotto, Dj Rush, Adam Beyer, Alexander Kowalski szolgáltatja a techno-muzsikát. A SYMA C arénájában lép színpadra az X-Press, a Seb Fontaine, a Scarlette Etienne, Savas Pascalidis. A hazaiak közül Chriss, Slam Jr, Dandy, Pöli, Junkie Hawkie valamint a Goodspeed játszik ugyanott.

A Népstadionkertben a populárisabb vonal szólal meg. A kezdőcsapat a Blank & Jones, őket a Fuzzy Hair követi. Két Dj-lány is fellép a Népstadionkertben. Judy de Lane és Anie először látogatnak Magyarországra. A magyarok közül a Náksi & Brunner duó, az Inpieces & Reb valamint a Totpeti szórakoztatja az elektronikus zenerajongókat.

A reggelig tartó rendezvény három helyszíne egy jeggyel látogatható – tájékoztattak a Parádé Bónusz szervezői.