„Paprikás” volt a főpróba

„Paprikás” volt a főpróba
Szolnokon nyert a Diósgyőri VTK labdarúgó csapata az utolsó felkészülési mérkőzésén. 

A hazaiak szakvezetője Vígh Tibor néhány játékosára – akárcsak az MTK ellen – ezúttal sem számíthatott. A hét közben igazolt Kerényi Gábor, Hegedűs Dávid és Nagy Péter kisebb sérülés miatt kapott felmentést, míg Mile Krisztián csupán 45 percet vállalhatott. Egy új fiú is bemutatkozott viszont a hazai kék-fehéreknél, az amerikai-magyar kettős állampolgárságú Reinhardt Lászlót most tesztelte először a Tisza-parti klubvezetés.

Az NB I-es rajtra készülő borsodi alakulat viszont Szolnokon már a főpróbáját tartotta.

– Nem véletlenül választottuk a Szolnoki MÁV-ot, hiszen a jövő heti bajnoki nyitányon a hasonló felfogásban játszó REAC vendégei leszünk – felelte érdeklődésünkre Vágó Attila.

Az első félidőben látottak nem nyugtathatták meg a vendégek vezetőedzőjét, az egykori szolnoki trénert, Vágó Attilát, hiszen a felkészülés közepén tartó Tisza-parti gárda jobb teljesítményt nyújtott fiainál. Amennyiben Bozoriék egy kicsit is higgadtabbak, akár előnyre is szert tehettek volna. A térfélcserét követően gyökeresen megváltozott a mérkőzés képe. Lényegesen mozgékonyabb, gyorsabb Diósgyőr folytatta szünet után a játékot, mely egy szögletet követően gyorsan meg is szerezte a vezetést. Ezt követően aztán akár háromszor is bevehették volna Tóth Mihályék a hazaiak kapuját, ám Kolláth magabiztosan állt a lábán. A találkozó hajrájára magára talált a szolnoki együttes, de sem Mile lövésénél, sem Bozori emelésénél nem volt szerencséje. Az utolsó percek meglehetősen feszült hangulatban teltek. Milicic, Kamber és Búrány kemény szerelési kísérleteit rossz néven vették a vendéglátók, emiatt többször is összeugrottak a játékosok, ám végül mindig sikerült lenyugtatni a kedélyeket.

– Ilyen forró hangulatú, parázs meccsre számítottam – vélekedett a lefújás után a diósgyőriek mestere. – Csak ilyen összecsapásoknak van értelme, hiszen így lehet felkészülni a tétmérkőzésekre. Az első játékrészben a hazaiaknak, a másodikban nekünk volt több lehetőségünk. Remélem a jövő héten megérkezik Görögországból Tóth Mihály játékengedélye is, különben nem számíthatok rá az első fordulóban.

A pályán
Szolnoki MÁV – Diósgyőr 0-1 (0-0)

Szolnok, 100 néző. V.: Kormos.

Szolnok: Rézsó (Kolláth) – Urbán-Szabó (Balla), Antal, Bálint, Szalai – Szabó T. (Benedek), Reinhardt (Mile), Zana (Felföldi), Kiss K. (Tisza) – Kotula, Bozori. Edző: Vígh Tibor.

Diósgyőr, I. félidő: Köteles – Lakatos, Sebők, Milicic, Gohér – Aphodikpe, Kamber, Pintér Z., Tchana – Sztanics, Homma.
II. félidő: Somodi – Kamber, Sebők, Milicic, Gohér – Burány – Szélpál, Szabó V., Vranesevic, Aphodikpe (Lipusz) – Tóth M. Edző: Vágó Attila.

G.: Tóth M. (49.).

 További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek