Papírzsebkendőt, törlőkendőt rabolt egy nőtől Tiszaújvárosban

Papírzsebkendőt, törlőkendőt rabolt egy nőtől Tiszaújvárosban
Miskolc, Tiszaújváros – Előzetes letartóztatásba helyezték a meggondolatlan fiatal rablót.

Mindösszesen egy papírzsebkendőt, nedves törlőkendőt és kutyatörülközőt tartalmazott az a táska, amit – a gyanú szerint – egy fiatalkorú fiú kitépett egy nő kezéből Tiszaújvárosban február 15-én. A megtámadott ellenállt, a fiatal fiú ekkor arcon is ütötte. Ennek hatására a nő elengedte a táskát, mellyel a fiú és felnőtt társa – aki rábírta a rablásra – elszaladtak. Később azonban a táskát eldobták, így a kár is megtérült.

ujvaros_rablas

Börtönben végezhetik

Ezért a cselekményért 2 évtől 8 évig terjedő, a fiatalkorú esetén 5 évig terjedő szabadságvesztés büntetés szabható ki, így erre figyelemmel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A felnőtt gyanúsított ellen korábban is folytak eljárások, és jelenleg is más büntetőeljárás hatálya alatt áll, egy közelmúltban született jogerős ítélet sem gyakorolt vele szemben visszatartó hatást, így esetében tartani lehet attól, hogy az újabb bűncselekményt követne el szabadlábon hagyása esetén. Mindezek alapján a bíróság mindkét gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte. A fiatalkorú esetében a kényszerintézkedést javító intézetben hajtják végre.

ÉM-SZB


Papírzsebkendőt raboltak a kutyasétáltató nőtől Tiszaújvárosban
Tiszaújváros - A tiszaújvárosi rendőrök két órán belül elfogták és gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették azokat a fiatalokat, akik egy kutyasétáltató nőt támadtak meg. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást...