Papírzsebkendőt raboltak a kutyasétáltató nőtől Tiszaújvárosban

Akt.:
Papírzsebkendőt raboltak a kutyasétáltató nőtől Tiszaújvárosban
Papírzsebkendőt raboltak a kutyasétáltató nőtől Tiszaújvárosban - © Fotó: police.hu
Tiszaújváros – A tiszaújvárosi rendőrök két órán belül elfogták és gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették azokat a fiatalokat, akik egy kutyasétáltató nőt támadtak meg.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 28 éves girincsi férfival és 17 éves társával szemben.

rablas_tiszauj2

A megalapozott gyanú szerint 2018. február 15-én 20 óra körül Tiszaújvárosban a gyanúsítottak megtámadtak egy kutyát sétáltató, 44 éves, helyi nőt. Az asszony válláról a 17 éves támadó megpróbálta a táskáját elvenni – míg 28 éves társa figyelt -, azonban a hölgy a táskát nem engedte el, ezért a fiú a sértettet többször arcon ütötte, aki így elengedte táskáját, majd elmenekültek. Miután a megtámadott nő utánuk kiabált, hogy nincs a szatyorban semmi értékes a rablók megálltak, megnézték a táskát, majd eldobták azt. A sértettnek a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

rablas_tiszauj4

A bejelentést követően a rendőrök két órán belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalokat, akiket kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vettek.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság előterjesztéssel él a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására is az ügyészségen.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –