Papcsák szerint korábbi visszaéléseket tárnak fel a zuglói szakértők

Papcsák Ferenc zuglói polgármester – korábbi elszámoltatási kormánybiztos – szerint az önkormányzat által alkalmazott tanácsadók munkája az előző vezetés alatt történt visszaélések feltárását segíti. A zuglói tanácsadókkal kapcsolatban egyébként korábban Várnai László, kerületi LMP-s képviselő írt a blogjában, illetve a HVG.hu is cikket közölt az ügyben. Ezek szerint a XIV. kerületben 80 millió forintért alkalmaznak tanácsadókat az önkormányzatnál, a szerződések nagy részét rokonokkal és korábbi fideszes képviselőkkel kötötték.

A zuglói önkormányzat külsős szerződéseiről szóló dokumentációt Várnai lászló LMP-s képviselő kérte ki. Az iratokból az derül ki, hogy az új kerületi vezetés október óta 80 millió forint értékben kötött tanácsadói szerződéseket. Papcsák elődje, Weinek Leonárd ideje alatt 2010-ben ennek az összegnek a felét költötték külsős szerződésekre. Weinek ennek ellenére két, összesen 20 milliós értékű szerződés miatt hűtlen kezelési ügy gyanúsítottja lett, mert a Központi Nyomozó Főügyészség szerint ezek feleslegesen megkötött szerződések voltak – derül ki a Hvg.hu cikkéből.

Papcsák Ferencnek közben a Független Hírügynökséghez is eljuttatott közleményében az áll, hogy az elmúlt években a sorozatos jogsértéseket a polgármesteri hivatal nem tudta feltárni, ezért kellett igénybe venni a szakértőket, akik egyenként vizsgálják át az ügyeket. Az eddig feltárt esetekben szerinte már 400 millió forintnyi vagyoni hátrányt állapítottak meg, ami a kerületet érte az előző vezetés alatt. A legfrissebb fejlemény ezekben az ügyekben az, hogy az előző testület idején értékesített, több száz milliós értékű üzlethelyiségek eladásával kapcsolatban is megindult a büntetőeljárás – közölte Papcsák Ferenc. A polgármester szerint egyébként az új kerületi vezetés leállított minden olyan kifizetést, ami mögött nem áll valódi teljesítés. Papcsák Ferenc szerint a “baloldali” sajtóban támadás indult ellene.