Pápa

2013.02.01. 09:15

Áramtolvajokat kaptak el Pápán!

Tizenhét ingatlanon szüntette meg az áramszolgáltató az illegális áramvételezést egy rendőrséggel közös akcióban.  

Tizenhét ingatlanon szüntette meg az áramszolgáltató az illegális áramvételezést egy rendőrséggel közös akcióban.

 

Egy áramlopás miatt folyamatban levő bűnügyben - az elkövetői kör feltérképezése érdekében - hajtottak végre házkutatásokat a pápai rendőrök az E.ON Hungária csoport munkatársaival közösen kedden - áll a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. A nyomozás a város négy különböző pontján zajlott, az ellenőrzött lakások mindegyikében tapasztalható volt az áramlopás valamilyen fajtája: volt, aki a mérőórát manipulálta, mások a mérőóra előtt csatlakoztak rá a fővezetékre,  vagy az utcai gerincvezetéket csapolták meg, a vagyoni károkozás mellett életveszélyes helyzetet is teremtve.

Több család elektromos árammal fűtötte helyiségeit, valamint annak ellenére is használtak más elektromos készülékeket, hogy az áramszolgáltatóval nem volt élő fogyasztói szerződésük: noha mérőóra több ellenőrzött lakásban nem volt, a csapból meleg víz folyt, a hűtőben pedig fagyasztott árut tároltak nagy mennyiségben - tették hozzá.

Az egyik átvizsgált ingatlanban egy gipszkarton fal mögé rejtve illegális földgázvételezés nyomaira bukkantak a nyomozók, az ügyben szintén lopás miatt indul büntetőeljárás - közölték.

Tájékoztatásuk szerint az áramszolgáltató munkatársai az intézkedés során tizenhét ingatlanban szüntették meg az illegális áramvételezést.

Az újonnan feltárt ügyekben a lopási kár megállapítása folyamatban van, a mérőórákat az E.ON munkatársai további vizsgálatnak vetik alá. A feltárt jogsértések nagy száma miatt a jövőben folyamatosan számítani lehet hasonló jellegű összehangolt akciókra Pápa területén - írta a rendőrség.

Fotó: rendőrség

Forrás: infopapa.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!