Tiszaújvárosi diadal a Pannónia Ringen

Akt.:
Tiszaújvárosi diadal a Pannónia Ringen
Május 11-én rendezték meg a K2 Motoracing Road & Ride magyar és a Szlovák Kupa versenysorozat második közös futamát a Sárvár melletti Pannónia Ringen. Az 1000 cm3-es kategóriában Bucsi Róbert végzett az élen.


Az időjárás nagyon kegyes volt a részvevőkhöz, hisz szikrázó napsütés és kánikulai meleg jellemezte az egész napot. Szokás szerint a délelőtt szabadedzésekkel telt majd a déli órákban két 20 perces időmérő és 15 órától indult a “kicsik” 600-as kategória versenye.

A 600cm3-es kategóriában induló Pelyhe György így szummázta a versenyt: “Nagyon tartottam ettől a pályától, mivel az év első motoros tréningjét itt terveztem, de nem sikerült valami fényesen a bemelegítés, hiszen egy gyors balos kanyarban hatalmasat estem. A kellemetlen emlékek után újra visszatértem és a rajtrács harmadik helyére sikerült kvalifikálnom magam. Nagyon jól sikerült a rajtom, elsőnek fordultam és ezt a negyedik körig tudtam tartani. A futam második felében ketten megelőztek, így a harmadik helyen értem célba.”

Eredmények: 600cm3
1. Martin Durdik SK Yamaha
2. Oldal Imre H Suzuki
3. Pelyhe György H Yamaha
8. Németh László H Honda

A 600-as verseny után következett a “nagyok” harca, az 1000cm3-es kategória. Hatamas küzdelemben Bucsi Róbert végzett az élen. A tiszaújvárosi versenyző az ötödik helyről rajtolva 1.3 másodperces előnnyel utasította maga mögé a mezőnyt. Mint elmondta, másodszor járt a Pannónia ringen és nem számított ilyen jó szereplésre.

Eredmények: 1000cm3
1. Bucsi Róbert H Suzuki
2. Ladislav miklanek SK BMW
3. Rékasi Szabolcs H Honda

Folytatás május 27-én a Szlovákia Ringen.