PannErgy-MVLC: Nem mindegy, hogyan mennek „karácsonyozni”

Akt.:
Három pontot szeretnének
Három pontot szeretnének
Miskolc – Idei utolsó meccsét szombaton 20.45-től hazai medencében vívja a miskolci OB I-es pólócsapat.

A PannErgy-MVLC élvonalbeli férfi vízilabdacsapata legutóbb november 25-én, a ZF Eger ellen játszott bajnoki találkozót és papírforma-, 17-7-es vereséget szenvedett. A gárda a héten debreceni edzőmérkőzéssel (is) készült a soros fellépésre.

– Varga Tamás kollégámmal megállapítottuk, hogy fáradnak a játékosok, ez látszódott rajtuk és rajtunk is – mondta lapunknak dr. Sike József, a PannErgy-MVLC vezetőedzője. – Júliusban kezdtük a munkát, most pedig december van, nem könnyű szinten tartani az embereket. Ilyenkor már inkább a belső dolgoknak jut nagyobb szerep, az utolsó utáni tartalékok után kell nyúlni, a meccseket a szív, az akarat dönt el ide vagy oda.

Ott meglepték őket

Ma este az a Kaposvári VK lesz a miskolciak riválisa a dr. Kemény Dénes városi sport­uszodában, az A csoport 9. fordulójában, amelyet szeptember 28-án idegenben 8-7-re legyőztek Petkovicék. Az akkori összecsapást (még) nyitott medencében bonyolították le.

– Azon mérkőzés előtt 60 százalékot adtam a Kaposvárnak a sikerre, 40-et magunknak, ebbe belejátszott a hazai környezet és az, hogy mi voltunk az újonc, ők pedig a tavalyi hetedik helyezett – folytatta dr. Sike József. – Szerencsére meg tudtuk őket lepni, és ennek köszönhetően elhoztuk mind a három pontot, amivel nem azt akarom érzékeltetni, hogy mostanra megfordultak a százalékos esélyek, csupán azt, hogy mindkét együttes 50-50 százalékkal indul neki ennek az összecsapásnak. Nagyon bízom abban, hogy meg tudjuk ismételni az akkori bravúrt… Velük kapcsolatban mindig szólni kell a Szécsi-faktorról, Szécsi Zoliról, aki pályafutása alatt bebizonyította, hogy meccseket képes eldönteni. Aki a tabellára néz – amelyen hét ponttal ötödikek vagyunk, a kaposváriak néggyel a hetedikek – azt látja, hogy ez a csata előlépett egy nagyon fontos meccsé, hiszen ha az alsóházba kerülünk, akkor nem mindegy, hogy három vagy hat pontot viszünk magunkkal a somogyiakkal szemben, de egy sikerrel még arra is maradhat sanszunk, hogy a dédelgetett álmunkat valóra váltsuk.

Ezután a mérleget

A késői, 20.45-ös kezdési időpontnak az az oka, hogy a találkozót a köztelevízió sportcsatornája műsorára tűzte.

– A csapatunk két alkalommal volt eddig tévében és mind a kettőn pozitív töltetet adott ez a tény. Egerben ugyan kikaptunk, de megtettük, amit meg lehetett, míg a BVSC ellen itthon nyertünk – tette hozzá mindehhez dr. Sike József, aki hozzáfűzte még az alábbiakat is: – A kiírás, a naptár miatt nem hét forduló után beszélhetünk arról, hogy a bajnokság felénél tartunk, hanem kilencnél, a mai mérkőzés számunkra az utolsó 2015-ben. Folytatás csupán 2016. január 30-án, az Európa-bajnokság miatt, vagyis a mostani találkozót követően tudunk féléves mérleget vonni. Nem mindegy, hogy a csapat úgy tud elmenni karácsonyi szünetre, hogy az utolsó felvonáson pontot, pontokat szerzett vagy éppen vesztett. Mosolygósan jobb nekilátni a téli felkészülésnek is, mint borongós hangulatban.

ÉM-MI


Komjádi Kupa

Kialakult a legjobb nyolc mezőnye a Komjádi Kupában. A csoportkör után az alábbi együttesek lesznek ott a negyeddöntőben: PannErgy-MVLC, BVSC, Szeged, UVSE, Honvéd, Vasas, Ferencváros, Szentes. A további program, negyeddöntők: január 13., 20. Elődöntők: január 27. Döntő, bronzmeccs: január 28.Sporthírek