PannErgy-MVLC: A harmadik szezonban sikerült a felkerülés

Miskolc – A miskolci pólócsapat a 2012/2013-as szezonban indult el először az OB I/B küzdelemsorozatában – még MVSI néven –, abban az évadban nem került be a felső házba, és a végelszámolásnál a 10. helyen végzett.

2013 nyarán létrejött a Miskolci Vízilabda Club Nonprofit Kft., majd ezen év őszén bejelentették, hogy a klub vezetése támogatói szerződést írt alá a Miskolci Geotermia Zrt.-vel mint a PannErgy Cégcsoport tagjával. Az együttes tehát már így szerepelt a másod­osztályban a 2013/2014-es pontvadászatban, amelyben a második, osztályozós helyet szerezte meg. Ott a Szentes volt a miskolciak ellenfele, és az alföldiek a két meccs összesítése alapján 23-14-gyel jobbnak bizonyultak.

Az MVLC 2014 őszén harmadszor vágott neki az OB I/B-s évadnak, és imponáló teljesítménnyel haladt: csoportjában veretlenül megnyerte az alapszakaszt, majd az 1–6. helyért zajló rájátszásban is kiválóan játszott, mindössze egy találkozót veszített el, a már tét nélküli tatabányait, s lett így bajnok és OB I-es.

ÉM