PANKKK-program

PANKKK-program
A kultusztárca kedden meghirdette a Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért, vagyis a PANKKK második fordulóját.

November 15-ig nyújthatják be pályázataikat a vidéki klubok, de csak azok, amelyek az első körben nem kértek állami támogatást élő koncertek szervezéséhez. Feltétel az is, hogy a jelentkezőknek július 20-ig regisztráltatniuk kellett magukat a minisztériumnál. Ha ezt elmulasztották, most nem pályázhatnak.

A kultuszminiszter tavasszal jelentette be, hogy pályázatot hirdetnek olyan klubok támogatására, amelyek élő koncerteket szerveznek amatőr és már ismert zenekaroknak. Diszkókat, roadshow-kat, promóciós programokak, playback illetve fél playback előadásokat nem támogat a tárca, szintén nem jár támogatás olyan koncertekhez, amelyeket kifejezetten a bevétel miatt szerveznek.

A program első fordulója augusztus 25-én zárult: ebben 69 vidéki klub nyert összesen 92 millió forintot. Ebből az összegből 681 amatőr és 1123 profi zenekar koncertjét szervezték meg. A 69 győztesből 3 egyetemi és főiskolai klub, 29 kultúrház, 37 pedig zenés vendéglátóhely volt.

A második körben azok a klubok pályázhatnak, amelyek 2006. január elseje és szeptember 30-a között legalább 9 olyan élő koncertet rendeznek, amelyből kettőn amatőr zenekarok lépnek fel. A támogatás az egyszeri fellépési díj fele, de legfeljebb nettó 100 ezer forint. Egy helyen évente maximum 30 előadást támogat a minisztérium. A pénzt utólag kapják meg a pályázók.

A pályázatokat a Nemzeti Kulturális Alapprogram Fejezeti Pályáztatási Csoportjához kell benyújtani, két példányban. Részletes információ a www.kultura.hu oldalon található.