Paneltűz Hódmezővásárhelyen

Paneltűz
Paneltűz
Hódmezővásárhely – Kigyulladt egy tizedik emeleti panellakás szombat délután Hódmezővásárhelyen. Két gyerek volt otthon, amikor fellobbantak a lángok.

Anyjuk csak annyi időre hagyta őket egyedül, míg lemegy a boltba, ezalatt ütött ki a tűz. A gyerekek a szomszédtól kértek segítséget, ő értesítette a tűzoltókat is. Az első hírek szerint senkinek sem esett baja. A tűz akkora volt, hogy a radiátorok is megolvadtak, emiatt több alsó lakást elöntött a víz.

Lakhatatlanná vált az a lakás, ahol felcsaptak a lángok. Az elázott otthonok egy részéből a lakók máshol éjszakáznak, a többiek maradnak, nem hagyják el a lakást. Még vizsgálják a tűz okát.

Nyomozást indított a rendőrség

Kiskorú veszélyeztetése miatt indított eljárást a rendőrség a szombat délutáni hódmezővásárhelyi paneltűz ügyében, egyelőre ismeretlen tettes ellen – mondta M. Toronykői Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Sérültekről nem érkezett hír.

Szombat délután egy tizedik emeleti panellakásban csaptak fel a lángok, továbbra sem tudni, miért. Egy 10 éves kislány és egy 5 éves kisfiú volt otthon, édesanyjuk lement a boltba, ezalatt gyulladt ki a lakás. A gyerekek a szomszédnak szóltak a tűzről, ő értesítette a tűzoltókat is. A hő akkora volt, hogy megolvadtak a radiátorok – emiatt illetve az oltáskor használt víz miatt öt lakást ázott el.
A kigyulladt lakás teljesen lakhatatlanná vált. Az elázott otthonok egy részéből a lakók máshol éjszakáznak, a többiek maradnak, nem hagyják el a lakást – közölte a Hódmezővásárhelyi Tűzoltó Parancsnokság ügyeletese.