Panelprogram: gyorsítás

Debrecen – Az egyes lakásokra lebontva kötik már az idén is a kivitelezési szerződést.

Belehúznak a panelprogramba Debrecenben. A tavalyi tapasztalatokat látva döntött úgy a város, hogy nem szabad a fűtési szezonig húzni a szigetelési munkálatokat a megyeszékhelyen.
Pajna Zoltán alpolgármester pénteki sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy az önkormányzati miniszter által nemrég aláírt, támogatott felújításokat egyszerűsített közbeszerzési eljárással fogják kihirdetni.
Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter február 21-én öt debreceni pályázat egyharmadnyi állami támogatását írta alá. Április 2-án újabb nyolc debreceni társasház került be a panelprogramba.
Van azonban elmaradás is: a 2005-ös pályázaton nyertes öt társasház felújítását a fűtésszezon lezárta után kezdik meg.
Pajna Zoltán elmondta azt is, hogy azokat a társasházakat részesítik – a gyorsaság miatt – előnyben, amelyek az önrészt mielőbb tudják biztosítani. A pályázat egyébként az állam részéről utófinanszírozású, az annyit tesz, hogy majd csak a kivitelezést követően utalja a központi költségvetés a maga részét, addig az önkormányzatok, avagy a kivitelező hitelezik meg az egyharmadnyi összeget.
Megtudtuk, hogy az egyes lakásokra bontva kötik ezúttal a kivitelezési szerződéseket, elkerülve ezzel azt, hogy minden lakásban mást akarjanak elvégeztetni.

PG