Páncélvonattal majálisoznak Szécsényben

Páncélvonat érkezik szombaton Szécsénybe. A Nógrád megyei kisvárosban harmadik alkalommal tartanak szlovák-magyar vasutasnapot, amelyen ez alkalommal látványos harci jelenetekkel és mozdony szépségversennyel szórakoztatják a majálisozókat.

Serfõzõné Fábián Erzsébet, Szécsény polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta: a harmadik szlovák-magyar vasutasnap mozdonyparádéval kezdõdik a vasútállomáson. A két ország vasúttársaságainak jóvoltából ott lesz Szécsényben egy 661 típusú Kennedy dízelmozdony, a Desiro, a Bz motorvonat és egy nosztalgiaszerelvény, a Vasúttörténeti Parkból pedig Nohabbal vontatott különvonat érkezik.

A helyiek és a vendégek városnézõ kisvonatra, a Veresi Gõzösre ülhetnek, majd nézõként látványos harci jelenet részesei lehetnek. Szlovák és magyar szereplõk, hagyományõrzõk mutatják be a második világháborúban zajlott zólyomi csata eseményeit korabeli fegyverekkel, a bemutató “szereplõje” lesz a ritkán látható páncélvonat is. Továbbá egy háborús kiállítás, amit három vasúti vagonban rendeztek be. A nézõk ez alkalommal vasúti szimulátort, vasúti hajtányokat is kipróbálhatnak és versenyezhetnek is azokkal. Mindeközben a városközpont forgatagában színpadi programok sorát tekinthetik meg a nézõk, s egy modellvasút-kiállítást, ahol a szécsényi, illetve a szomszédos Õrhalom állomásának makettjét elõször láthatja a nagyközönség.
– Független Hírügynökség -