Pályáztatják a börtönépítést Ózdon is

Illusztráció - Pályáztatják a börtönépítést Ózdon is
Illusztráció - Pályáztatják a börtönépítést Ózdon is - © Fotó: magyarepitok.hu
Ózd – Újabb fázisához érkezett a börtönépítési projekt, hiszen a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága nyílt közbeszerzést írt ki az ötszáz férőhelyes börtönök tervezésére és majdani kivitelezésére.

Korábban már döntés született arról, hogy országos szinten több új létesítményt hoznak létre, hogy az uniós elvárásoknak megfelelve csökkentsék a túlzsúfoltságot. Több település mellett Ózd is sikeresen pályázott, így a város határában megvalósulhat a beruházás.

A Közbeszerzési Értesítő azt tartalmazza, hogy az intézmények egyenként majd tizenötezer négyzetméteresek lesznek, két-három épületből és mindegyik két-három szintből állhat majd. A felhíváson azok a cégek tehetnek ajánlatot, amelyek rendelkeznek referenciával a tervezés és az építés tekintetében egyaránt. Az ajánlatok beadási határideje december 22-e, arról azonban nem szól a tájékoztatás, hogy mikorra hirdetnek győztest.

ÉM-ME


Továbbra is toboroz a büntetés-végrehajtás

Továbbra is keres munkatársakat a büntetés-végrehajtás; a közelmúltban indult toborzás során eddig 3672-en jelentkeztek a testülethez – közölte az MTI-vel a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) szóvivője szerdán.