Pályázott és posztot nyert Dudás Hunor

Dudás Hunor
Dudás Hunor
Szeptember 17-től új ügyvezetője van a DVTK NB II-es labdarúgócsapatát működtető DFC Kft.-nek. ÉM-Interjú Dudás Hunorral, a Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatójával.

A múlt pénteken este taggyűlést tartott a társaság, és az eseményen arról döntött a többségi tulajdonos, a Borsodsport Invest Kft. ügyvezetője Sántha Gergely, hogy a diósgyőri ügyvezetői poszton Nagy Bélát Dudás Hunor váltja.

Elárulná, hogyan került ebbe a pozícióba?

Dudás Hunor: Pályázat útján. Tudomást szereztem arról, hogy az Arago Zrt.-nél sportmenedzser végzettségű embert keresnek, és beadtam az önéletrajzomat, jelentkeztem. Aztán részt vettem több interjún, majd miután találkoztam az Arago első emberével, Leisztinger Tamással, nem sokkal később közölték velem, hogy rám esett választásuk, és egy futballvállalkozást kell majd vezetnem.

Úgy hírlik, nem kellett az Arago első emberének bemutatkoznia, hiszen együtt fociznak…

Dudás Hunor: Azért ezt pontosítanám: voltam már olyan kispályás focimeccs résztvevője, amelyen Leisztinger Tamás is ott volt, és játszott.

Amatőr, 30 éven túl is aktív labdarúgót tisztelhetünk önben, de nem sokat tudunk Dudás Hunor focimúltjáról.

Dudás Hunor: Azért nem, mert nem veretes. Mint a legtöbb gyermek, én is azért kezdtem el focizni, mert imádtam ezt a játékot, és profi futballista szerettem volna lenni. De 15 éves koromban rájöttem, hogy biztosan nem leszek Maradona, és az érdeklődési köröm sokkal inkább a tanulás felé fordult. Persze a focitól sem szakadtam el végleg, amit jelez, hogy a múlt hét végén is pályára léptem a BLASZ II-es bajnokságban szereplő Polgári FC csapatában. Az amatőr foci mellett, a tanulmányaim során is megmaradt a sportirányultságom, ez alapján választottam felsőfokú képzéseket.

Pontosan miket?

Dudás Hunor: Érdekelt a gazdaság és a sport, de sokáig nem tudtam, hogy melyik irány mellett tegyem le a voksom. Először elkezdtem az International Business Schoolt, aztán váltottam, a Testnevelési Egyetem sportmenedzser szakán folytattam a tanulmányaimat. Éreztem, hogy ez az, ami nekem kell, és bár közben a Kodolányira is jártam, a sportmenedzser vonal lett a meghatározó az életemben. Olyannyira, hogy a diploma megszerzése után a wellnessiparban vállalkozásba kezdtem.

Vagyis van némi sportvezetői tapasztalata, de most új élményekkel gazdagodhat, például elindulhat szponzorkereső útra…

Dudás Hunor: Egy pillanat! Egy fontos dolgot el kell, hogy mondjak, amit azoknak is a tudomására hoztam, akik erre a feladatra felkértek. Én egy fociklub, egy sportvállalkozás felépítésében szívesen részt veszek, de olyan tulajdonos mellett nem vállaltam volna munkát, aki azt mondja, hogy legyél ügyvezető, és szerezd meg a működéshez szükséges pénzt, ahogy tudod. Az én feladatom nem ez lesz a DFC Kft. ügyvezetőjeként, a többségi tulajdonos sem így képzeli ezt. Péntektől komoly ember áll a diósgyőri foci mögött, aki nem a DVTK-ból akar meggazdagodni, tisztában van vele, hogy erre a klubra egyelőre költeni kell.

Tudja, hogy sokan szívesen cserélnének Önnel? …hogy sokan szerettek volna abba a székbe ülni, amelyikbe végül ön került?

Dudás Hunor: Ezt nem éreztem, érzékeltem. Lehet hogy ez a naivitásom miatt van, illetve azért, mert az első perctől csak azzal foglalkoztam, hogy miként lehetne megoldani azokat a helyzeteket, problémákat, amelyek a tulajdonszerzés előtt, a tárgyalások során felmerültek. Nem foglalkoztatott, nem volt időm azzal törődni, hogy ki akarja a DVTK-nál az ügyvezetői posztot megszerezni.

Helyzetekről, problémákról beszélt, felteszem ezek az Ön hivatalba lépésével sem tűntek el, oldódtak meg egycsapásra. Mit gondol, meddig kell ,,gázos” ügyeket megoldania?

Dudás Hunor: Jósnak kellene lennem, hogy ezt meg tudjam válaszolni, remélem ebben az évben túl tudunk lenni ezeken, és az alapvető célunkat, a gazdálkodás stabilitását meg tudjuk teremteni. Nem tűnik egyszerűnek, mert tegnap is találkoztam olyan emberrel, aki azzal állt elő, hogy évekkel ezelőttről tartozik neki a klub, és hogy fizessünk. Vannak csontvázak, és azt hiszem olyan próbálkozók is, akik azt gondolják, hogy az új tulajdonos belépésével eljött a kánaán, és majd most mindent kifizetünk, fogjon akármilyen vastagon az a ceruza, amivel a számlát kiállították. Nos, ez utóbbiról szó sincs, nem lett kolbászból a kerítés Diósgyőrben, mi arra vállalkoztunk, hogy a jövőt építjük fel itt.

Mondjuk a két-három év múlva látható jövőképre milyen ecsetvonások kerülnek fel? Reményei szerint mi lesz látható ekkor Diósgyőrben?

Dudás Hunor: Mondjuk egy átlagos hétköznap úgy nézne ki, hogy az NB I-es felnőtt futballcsapat játékosai mellett, a többi füves edzőpályán az utánpótlás, vagyis a futballakadémia játékosai tréningeznek majd. A felnőttek szerelésére a megszólalásig hasonló mezben, nadrágban, felkészült utánpótlásedzők irányítása mellett, miközben a gyerekeket az edzésre elkísérő szülők vagy a Csucsu bárban egy pohár ital mellett várják, hogy véget érjen a tréning, vagy maguk is a testmozgást választva a sportliget valamelyik szolgáltatását veszik igénybe. Összességében azt szeretném, ha az az erő, ami benne van a diósgyőri fociban, mert az rövid ittlétem alatt már kiderült, hogy óriási erő van benne, egybe forrna és olyan közösség épülne itt, ami a közösség minden egyes tagját megelégedéssel tölti el, legyen szó akár szurkolóról, utánpótláskorú- vagy felnőtt játékosról, edzőről, a klub alkalmazottairól.

– Berecz Csaba –


Partvonal: Örüljünk! – jövő nyáron

eszak | 2010.09.18 10:39
Egyszerűen hihetetlen! Milliárdos Diósgyőrben! Csípjen meg gyorsan valaki… Sínen van a DVTK. Molnár István jegyzete.

Videók a DVTK sajtótájékoztatójáról

boon | 2010.09.17 23:12
A Borsod Online munkatársa is ott volt a péntek délutáni sajtótájékoztatón a DVTK klubházában. Nézze meg a videókat!

Szentes Diósgyőrben, régi szerepkörben

eszak | 2010.09.17 19:41
Valami kezdete és valami vége lehet a pénteki nap a DVTK-nál.

Szentes Lázár a DVTK-nál

eszak | 2010.09.17 15:27
Az 54 éves, edzőként az NB I-ben 207 meccset maga mögött tudó Szentes Lázár lesz a Diósgyőri VTK NB II-es labdarúgócsapatának szakmai igazgatója.További hírek a boon-sportoldal kategóriából


hirdetés


hirdet�s