Pályázó cég: "Sejtettük, vizsgálat indult"

Miskolc - Régóta hallják már, hogy vesztegetés miatt vizsgálat indult, és sejtették, összefüggés lehet a szóbeszéd és aközött, hogy eredménytelennek hirdették a pályázatot, nyilatkozta Szabó István, akiknek cége pályázott a megyei önkormányzat tulajdonában lévő ITC székházra.

Nem az ő cégük keveredett az ügybe: ők maguk is régóta hallják már, hogy vesztegetés miatt vizsgálat indult, s sejtették, összefüggés lehet a szóbeszéd és aközött, hogy eredménytelennek hirdették a pályázatot, nyilatkozta lapunknak Szabó István, a Doxabi Ingatlanforgalmazó Zrt. ügyvezető igazgatója, akiknek cége az az Alexabi Kft., akik pályáztak a megyei önkormányzat tulajdonában lévő ITC székházra.
Az ingatlanforgalmazó cég 540 millió forintos ajánlatot nyújtott be az ingatlan megvételére. A konkrét üggyel kapcsolatban elmondta, minden elképzelhető: ők maguk nem tartják kizártnak, hogy valóban történt vesztegetés, de azt sem, hogy a politika áll a háttérben, s csak a politikust akarták valakik lejáratni. Azt viszont tényként említi, hogy a versenytárgyalás tiszta volt, közjegyző jelenlétében zajlott, s hogy ilyen esetekben nem is lehetne manipulálni.
Szabó István még elmondta, ha kiírják a következő pályázatot – bár túl hosszú idő telt el az előző pályázat óta – újra, a jelenlegi helyzetben is indulnának. Értékbecslővel felmérették az épületet, úgy látják, 800-900 millió forint az értéke, ők 500-600 milliót kínálnak érte. Átépítenék, bérbeadnák, ennél konkrétabb terveikről azonban nem kívánt nyilatkozni az ügyvezető. A másik vevőjelöltet, a Trekk- Invest Ingatlanforgalmazó és Kereskedelmi Kft.- volt. Szerettük volna elérni őket is, (ők 610 milliót ajánlottak az épületért) ám telefonjukon bekapcsolták a hívásletiltó szolgáltatást, mondta egy gépi hang.

A háttér

Gyanúsítottként hallgatta ki – vesztegetés alapos gyanújával – a Debreceni Nyomozó Ügyészség Gergely Zsoltot, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnökét. A HVG e heti számában megjelent írás szerint a vizsgálat egy feljelentés nyomán, telefonlehallgatási jegyzőkönyvekre alapul. Az érintett nem cáfolta a vizsgálat tényét, de nyilatkozni nem kívánt az ügyben. A vizsgálatnak azt kell kiderítenie, hogy történt-e szabálytalanság az önkormányzat tulajdonában lévő egykori MSZMP-székház eladási eljárása körül. Mint a BOON-on is olvashatták, a Nemzetközi Kereskedelmi Központot (ITC) több alkalommal próbálta értékesíteni az önkormányzat, sikertelenül. A decemberi megyei közgyűlésen azért nyilvánították eredménytelennek a pályázatot, mert az ajánlattevők árajánalata túlságosan kevés volt.

Előzmény:
hirdetés


hirdet�s