Pályázhat a Műút további városi forrásra

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: muut.hu
Miskolc – Reagált a miskolci önkormányzat sajtóosztálya a Műút irodalmi, művészeti és kritikai folyóirattal kapcsolatos kérdéseinkre.

A lap ügyéről múlt héten írtunk: a nyomdakész lapszám pénzhiány miatt nem tudott megjelenni. A történteket a szerkesztőség egyrészt azzal indokolta, hogy a Nemzeti Kulturális Alap támogatásához legkorábban júliusban juthatnak, másrészt a miskolci önkormányzat az eddigi évi egymillió forintos támogatását lecsökkentette 800 ezer forintra. Zemlényi Attila főszerkesztő szerint egy irodalmi lap mecenatúra nélkül nem élhet meg, örülnének, ha az önkormányzat korábbiakhoz hasonló támogatására számíthatnának.

Folyamatosan támogatták

A válasz a következő: „A Műút folyóirat kiadását az önkormányzat évek óta, folyamatosan támogatja. Csak az elmúlt 4 évben ötmillió forintot biztosított a város. Az idén elvont összeg a lap kiadásának teljes, éves költségéhez mérten minimális mértékű. A kiadója – más szervezetekhez hasonlóan – tevékenységének támogatásához nyújthat be pályázatot további önkormányzati forrásra. A pályázatok részletei a miskolc.hu oldalon találhatók.”

ÉM-HM


2017 végén Zemlényi Attila vette át a Műút folyóirat nevében a Prima díjat
Miskolc - Katasztrofális a helyzet, fogalmazott a Műút főszerkesztője a történtek miatt. – Nagyon nehéz időszak ez, gyors segítségre lenne szükségünk – kommentálta a történteket Zemlényi Attila, a Műút irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat főszerkesztője: a februári, nyomdakész lapszámot nem ...