Pályázatot nyert az ózdi kórház

Ózd – Légtechnikai fertőtlenítő-­rendszer kiépítésére, valamint számos higiénés fejlesztésre nyert pályázati forrást az ózdi Almási Balogh Pál Kórház.

Az intézmény állami és uniós forrásból 170 millió forintot fordíthat az előzetesen megadott tervek megvalósítására. Dr. Bélteczki János főigazgató a projekttel kapcsolatban megjegyezte: intézeti szinten kritikus területnek számít az intenzív osztály és a gyermekgyógyászat. Az elnyert összegnek és az új rendszernek köszönhetően, több helyiségben is csökkenteni tudják majd a levegőben terjedő kórokozók jelentette fertőzési kockázatot. Ezzel védeni tudják a dolgozókat, és a betegbiztonság is javulhat az ózdi kórházban.

A projekt keretében lehetőség nyílik falikaros és ágy végére szerelhető adagolók beszerzésére, alkoholos kézfertőtlenítő szert és kéztisztító szappant is vásárolhatnak. Emellett több olyan berendezés gyarapítja majd az Almási Balogh Pál Kórház vagyonát, amely segít abban, hogy a levegőben terjedő baktériumok a lehető legkisebb számban jelenjenek meg az épületben.

– ÉM-ME –