Pályázat az Operaház főigazgatói posztjára

Egy hónapon belül pályázatot ír ki az oktatási és kulturális tárca az Operaház főigazgatói posztjára – mondta Hiller István miniszter kedden a Magyar Televízió Nap-Kelte című műsorában. Az intézményt jelenleg Vass Lajos miniszter biztos vezeti, akit a szakminiszter tavaly nyáron bízott meg az Operaház irányításával.

A 2006. június 19-én hivatalába lépett miniszteri biztost a kiadások csökkentésével és a bevételek növelésével bízta meg a szaktárca vezetője. Vass Lajos megbízatása fél évre szólt, év végén azonban Hiller István meghosszabbította a biztos mandátumát.
A szakminiszter december végén elmondta, a miniszteri biztos kinevezésével sikerült “megnyugtatóan konszolidálni” az intézmény helyzetét.

Vass Lajos a Független Hírügynökségnek nyilatkozva hangsúlyozta: tavaly júniusban “nem rózsás helyzetben” vette át az Operaházat, és most hat-hét hónappal később annyi mondhat, hogy bár nem oldott meg minden feladatot, ugyanakkor munkatársaival együtt sokat haladtak előre az intézmény pénzügyi konszolidációja ügyében. Vass Lajos elképzelhetőnek nevezte, hogy pályázik az Operaház főigazgatói posztjára.