Pályakezdők támogatása

Frissdiplomás nyíracsádi fiatalok foglalkoztatására nyert pályázatot a nyíracsádi önkormányzat, valamint a helyi Lendület Egyesület.

A munkaügyi központtól kapott támogatással egy évig biztosíthatnak munkalehetőséget öt pályakezdőnek.
Október 1-jétől az óvodában két fő, a polgármesteri hivatalban egy fő kezdhette meg a munkát, bérük 70%-át támogatja a munkaügyi központ. A Lendület Egyesület pályázatával egy fő a művelődési ház, egy fő a Tourinform Iroda munkáját segíti egy éven át, bérük 90%-át a pályázati forrásból biztosítják.- tudtuk meg Czapár Gábor falugondnoktól.

Közcélú foglalkoztatás

Az év utolsó negyedében mintegy hatmillió forinttal egészült ki az önkormányzat rendelkezésére álló húszmilliós közcélú foglalkoztatási keret, amit a hivatal által szociális segélyben részesülő, aktív korú, nem foglalkoztatottak támogatására használhat fel az önkormányzat. Így október, november hónapokban 33 helyi munkanélkülit tudnak alkalmazni, akik közül többen az általános iskola technikai személyzetének munkáját segítik majd, valamint a községi temetőben végzik el a közeledő mindenszentekre a szükséges őszi takarítási munkálatokat. A 33 közcélú foglalkoztatott munkabérét az önkormányzat előlegezi meg, melynek 100%-át igényelheti vissza a Magyar Államkincstártól. – tudtuk meg Czapár Gábor falugondnoktól.

K. Z. E.