Pályafelújítások a vasútvonalakon

A győri állomást átépítik, emiatt július 8-ig a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon Komárom és Győr között, illetve a Győr-Celldömölk és a Győr-Veszprém vasútvonalon módosított menetrend érvényes, több vonat nem a nagy állomásról indul, illetve érkezik vissza, hanem a Győr külső kerületeiben lévő megállóhelyeket használja. A változásokat a www.elvira.hu internetes oldalon lehet megtekinteni.

A Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vasútvonalon június 30-ig pályakorszerűsítést végeznek. A vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon pályaépítést végeznek a Pestszentlőrincés Vecsés között, ezért a Budapest-Cegléd-Szolnok, a Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon módosított menetrend érvényes május 9-ig.

A Budapest-Cegléd-Záhony vonalon a Nyugati pályaudvarról induló és a Nyugatiba érkező gyorsvonatok a menetrendtől eltérően közlekednek. Az ugyanitt közlekedő InterCity vonatok kerülő útirányon: Újszász érintésével közlekednek, ezért Cegléd, Kőbánya-Kispest állomást, továbbá Budapest-Zugló megállóhelyet nem érintik.

A Budapest-Cegléd-Szeged közötti InterCity vonatok, illetve a Budapest-Szolnok-Debrecen közötti InterCity vonatok 10-20 perccel korábban indulnak, illetve érkeznek a Nyugati pályaudvarra. A nyíregyházi IC vonatok a Nyugati pályaudvarról minden óra 5. percében indulnak – olvasható a MÁV közleményében.Sporthírek